1 Laat de spinazie lichtjes ontdooien in de microgolfoven, stoof de spinazie dan in 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur tot al het vocht verdampt is.
2 Snij intussen de kip in blokjes. Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een andere pan en bak de kippenblokjes op hoog vuur goudbruin. Voeg dan het geperste lookteentje toe, roer 1 min, overgiet met de witte wijn. Laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3 Verwarm de ovengrill voor.
4 Neem de spinazie van het vuur en voeg een derde van de bechamelsaus toe. Breng op smaak met peper en zout en doe er een snuifje nootmuskaat bij.
5 Verdeel de kip over 4 individuele ovenschaaltjes, bedek met de spinazie en giet er de rest van de bechamelsaus over. Bestrooi met geraspte kaas en laat enkele minuten gratineren onder de grill.
6 Verwarm intussen de puree in de microgolfoven (zie verpakking)
7 Serveer alles warm.
Gratin van kip met spinazie is een recept van Delhaize
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)