Gratin van kip met spinazie

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de spinazie lichtjes ontdooien in de microgolfoven, stoof de spinazie dan in 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur tot al het vocht verdampt is.
  • 2 Snij intussen de kip in blokjes. Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een andere pan en bak de kippenblokjes op hoog vuur goudbruin. Voeg dan het geperste lookteentje toe, roer 1 min, overgiet met de witte wijn. Laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  • 3 Verwarm de ovengrill voor.
  • 4 Neem de spinazie van het vuur en voeg een derde van de bechamelsaus toe. Breng op smaak met peper en zout en doe er een snuifje nootmuskaat bij.
  • 5 Verdeel de kip over 4 individuele ovenschaaltjes, bedek met de spinazie en giet er de rest van de bechamelsaus over. Bestrooi met geraspte kaas en laat enkele minuten gratineren onder de grill.
  • 6 Verwarm intussen de puree in de microgolfoven (zie verpakking)
  • 7 Serveer alles warm.

Gratin van kip met spinazie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept