1 Maak een mengsel van de bloem, het paprikapoeder.
2 Wrijf dit mengsel over het gehele stuk varkensfilet of gebraad, kruid met pezo en laat het vlees zo'n 20 minuten marineren en op kamertemperatuur komen.
3 Laat de solo in een diepe braadpan bruin worden en schroei het vlees hierin rondom mooi bruin aan.
4 Zet het vuur laag, leg het deksel ietwat schuin op de pan en braad het vlees onder af en toe keren in ongeveer 40 à 45 minuten gaar, eventueel 1/2 ui erbij leggen, geeft een ietwat pittige smaak aan het vlees. Haal het vlees uit de pan en leg het op een warme schotel onder aluminiunfolie, ongeveer 15 minuten, maak ondertussen de saus. Giet het overtollige braadvocht en de ui uit de pan.
5 Giet een beetje bouillon of water in de pan en roer het aanbaksel van de bodem los doe er nu de koffieroom bij. Doe de mosterd erbij, roer goed terwijl de massa pruttelt.
6 Snijd het vlees in fijne plakken en leg die dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Nappeer het vlees met de saus en geef de rest er apart bij.
7 Serveer met aardappelpuree en verse groenten, boontjes of worteltjes, ook lekker met gebakken champignons.
8 Dit recept geeft niet zoveel saus. Wilt u meer saus, laat dan de braadjus in de pan en roer een eetlepel bloem door de braadjus, maak de saus dan verder af zoals hierboven beschreven. Om dan tot een gladde saus te komen, is hierbij iets meer bouillon of water nodig en voor de smaak ook wat meer mosterd, maar dat proeft u wel.