- kook de spinazie 30 seconden in kokend water, laat uitlekken"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- snij de wilde zalm in de kabeljauw in reepjes"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- meng de eidooiers met de slagroom en peper en zout"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- verwarm de oven voor op 150°C"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- bekleed een bakvom met een deel van de spinazie, laat de blaadjes over de rand hangen"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- schep 2 el van het roommengsel in de vorm"},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- verdeel hierover de helft van de wilde zalm en 1 el kappertjes"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- leg hierover de helft van de kabeljauw en schep er weer wat roommengsel over"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- leg hierop de gerookte zalm"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- herhaal dit met de rest van de kabeljauw, kappertjes, roommengsel en eindig met de wilde zalm en roommengsel"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- vouw de spinazie over de terrine en bedek met de rest van de spinazie"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- leg het deksel op de vorm en zet hem in de ovenschaal, schenk er wat heet water bij"},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- zet 30 minuten in de oven"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- laat afkoelen en zet 2 uur in de koelkast"},{"@type":"HowToStep","text":"15.
- meng crème fraîche, citroensap, dille en suiker met wat peper"},{"@type":"HowToStep","text":"16.
- stort de terrine op een bord en snijd hem in plakken"},{"@type":"HowToStep","text":"17.
- serveer met het sausje"}],"recipeYield":"9 "}