Beursje gerookte zalm en taboulé van rode biet

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de rode biet in kleine blokjes en snipper de sjalot.
  • 2 Breng de groentebouillon aan de kook en voeg dit bij de taboulé, dek goed af met folie en laat ongeveer 5 minuten wellen.
  • 3 Kruid de taboulé met peper en zout en roer goed los met de olijfolie, geraspte sinaasappelschil en het sap van de sinaasappel. Laat afkoelen en meng er vervolgens de blokjes rode biet, de gesnipperde sjalot en de fijngesnipperde muntblaadjes onder.
  • 4 Schik de plakjes zalm in 4 met folie bedekt schaaltjes of kommetjes, de plakjes zalm moeten over de schaaltjes hangen zodat je alles mooi kan afsluiten.
  • 5 Druk er de taboulé in aan en sluit de pakjes af met de folie. Zet de schaaltjes in de koelkast.
  • 6 Meng de yoghurt met de rest van het sinaasappelsap, de olijfolie, peper en zout.
  • 7 Haal de pakketjes uit de vormen en verwijder de folie, plaats ze op een bord en omring met de saus, draai er nogmaals wat peper van de molen over en werk af met een blaadje munt, je kan de pakketjes insnijden om de presentatie wat kleurrijker te maken.

Beursje gerookte zalm en taboulé van rode biet is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept

Beursjes van zeelekkers
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante beursjes met appel, peer en rozijnen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante beursjes met pensen, appels en noten
Voorgerecht
Bekijk recept
Beursjes met chocolade en sinaasappel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept