1000 recepten met citroen
250 g reuzengarnalen (diepvries, zak a 500 g) 1 kg verse mosselen 200 g zeewolffilet 1½ citroen 250 g cherry trostomaten 5 eetlepels olijfolie extra vierge grof zeezout citroenpeper (molentje) 2 teentjes knoflook (... bekijk recept »
1 kleine citroen (schoongeboend) 125 ml crème fraîche 2 el verse bieslook (fijngeknipt enkele sprieten) 150 g linguine (pasta) 100 g warmgerookte zalmblokjes1. Rasp de gele schil dun van de citroen. Meng de crème fraîche met d... bekijk recept »
40 g boter 2 citroenen 5 eieren 150 g griessuiker 500 g ricotta 140 g Speculaas1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Verbrokkel de speculaas tot kruimels. Voeg de gesmolten boter toe, meng goed en verdeel over 8 soufflékommetjes. Druk goed aa... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 500 ml slagroom 1 kaneelstokje 6 eieren 75 g fijne kristalsuiker 4 el basterdsuiker lichtbruin1. Verwarm de oven voor op 110 °C. Schil de gele schil van de citroen. Doe de schil met de room en kaneel in een st... bekijk recept »
1 citroen 3 eetlepels olijfolie versgemalen peper 1 zak scampi's ((diepvries 500 g), ontdooid) 1 zakje verse bieslook ((25 g), fijngesnipperd) 2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil ... bekijk recept »
300 g mienestjes 1 citroen 1 pak nasi/bami groentemix (500 g) 4 eetlepels olie 1 zakje mix voor bami (52 g) 3 eetlepels ketjap manis 2 pakjes Indonesische carré (a 160 g)1. Mie volgens gebruiksaanwijzing koken. Afgieten en ... bekijk recept »
300 ml Arla Lactofree halfvolle yoghurt 1 rasp van ½ citroen 10 g verse koriander 1 snufje zout 1 snufje peper1. Meng de yoghurt met de citroenrasp en de koriander. Breng op smaak met zout en peper. 2. Zet de dip minimaal 1 uur afgedekt in... bekijk recept »
1 citroen 1 prei (gewassen) 1 liter kippenbouillon (van tablet) 400 g kipfilet 1 bakje walnoten (110 g) 1/2 knolselderij (geschild) 2 friszure appels (bijv. elstar) 100 ml slagroom 3 el mayonaise 3 el yoghur... bekijk recept »
300 g zilvervliesrijst 200 g diepvriesdoperwten 1 citroen 1 bosje bladpeterselie olijfolie extra vierge Frisse doperwtenrijstBreng een pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in circa 10 minuten gaar... bekijk recept »
1 braadkip van ong. 1,3 kg 4 bio citroenen 2 takjes salie 1 takje tijm 4 laurierblaadjes 5 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie zwarte peper zout1. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C. 2. Bestrijk een bakplaat lichtjes met olie. Leg de kip erop ... bekijk recept »