1000 recepten met citroen
100 g boter (gesmolten) 4 kleine uien (in dunne partjes) 300 g kipfiletreepjes 15 g verse Italiaanse kruiden (fijngehakt) 3 eieren 200 ml geslagen room (23% vet) 1 citroen (schoongeboend) 8 vellen filodeeg ... bekijk recept »
3 citroenen (schoongeboend) 200 g suiker 1 bakje verse munt (fijngesneden)1. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Verwarm 700 ml water met het rasp, sap en de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost. Laa... bekijk recept »
125 g roomboter (ongezouten (op kamertemperatuur)) 1 citroen (schoongeboend en schil geraspt) 1 el citroensap 2 tenen knoflook (geperst) 1. Meng met een vork de boter met de rest van de ingrediënten goed door elkaar. Zet de bot... bekijk recept »
75 g Parmezaanse kaas (stukje) 75 boter 1 citroen (schoongeboend) 0.05 g saffraan (buisje) 250 g verse tagliatelle1. Rasp de kaas. Smelt de boter zonder te kleuren op laag vuur in een hapjes- of koekenpan. Rasp de schil van de ... bekijk recept »
300 g spaghetti 5 el olijfolie 1 teen knoflook (geperst) 1 citroen (schoongeboend, schil geraspt en vrucht uitgeperst) 3 el kappertjes (potje 100 g) 1 zak rucola (sla, 75 g)1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op... bekijk recept »
250 g winterpeen 1 citroen 75 ml olijfolie 300 g tagliatelle (pasta) 15 g koriander (bakje 15 g) 200 g zachte geitenkaas1. Schil de winterpeen. Schaaf met een dunschiller in de lengte zo veel mogelijk dunne plakjes van de peen. Bo... bekijk recept »
13 citroenen (9 schoongeboend en 4 uitgeperst) 13 el zeezout (grof) takjes tijm (bakje 15 g)1. Snijd 5 citroenen in de lengte in kwarten maar snijd ze niet helemaal door. Vul ze elk met 2 el zeezout. Doe ze om en om met takjes tijm... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappels 300 g bloem 1 ei 1 citroen Gnocchi Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil de aardappels en kook de aardappels in het water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af ... bekijk recept »
balsamicoazijn 4 sneetjes Bayonneham 500 g biokipfilet 2 eetlepels bloem 1 citroen 4 dikke tomaten 2 teentjes look olijfolie 3 takjes salie sap van 1 citroen 2 takjes tijm 300 g verse biotagliatelle 20 cl witte wijn zout zwarte peper1. Verwarm de ove... bekijk recept »
450 g AH Vrij van gluten cakemix 4 eieren 225 g boter 1 citroen (schoongeboend) 125 g frambozen1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Mix de glutenvrije cakemix met de eieren en boter tot een glad beslag. Rasp de gele schil van de citroen en ... bekijk recept »