1000 recepten met citroen
1.2 kg iets kruimige aardappelen 200 g winterpeen 50 g boter 4 kabeljauwburgers 150 ml halfvolle melk 340 g gesneden rode bieten (pot) 1 citroen (schoongeboend) 1 el sesamzaad (zakje 150 g) 4 el extra milde yoghurt ... bekijk recept »
1 stokje kaneel 1 stokje vanille 2 l water theebuiltjes (citroen) 20 cl agavesiroop 35 cl whisky 0,5 citroen (sap) 2 sinaasappels (sap) 6 teentjes kardemom 6 kruidnagels1. Breng het water aan de kook samen met het stokje kaneel, de kruidnagels, de te... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 4 el milde olijfolie 2 pakjes gerookte zalm (a 100 g) 1 zak krielaardappelen (500 g) 1 bakje dille (15 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 el mayonaise1. Rasp de gele schil van de citr... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat 2 x 300 g verse spinazie 2 bosuitjes (zakje a 3 stuks)1. Schil 1 kg kruimige aardappels en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan een laag van 4 cm water met 1/2 tl zout... bekijk recept »
80 g ontpitte dadels 90 g gedroogde abrikozen 80 g gepelde hazelnoten 90 g gedroogde bosbessen 1,5 koffielepel citroenzeste 1 biocitroen 700 g kaaswrongel 3 eetlepels vloeibare honing 20 cl amandelmelk 4 g agar-agar in poedervorm 2 eetlepels suiker 2... bekijk recept »
150 g bloem 40 g boter 3 eieren fijne witte suiker 4 dl melk vers geperst citroensap1. Giet de bloem in een grote kom, maak een kuiltje en breek er de eieren in. 2. Roer beetje bij beetje de bloem onder de eieren en voeg geleidelijk de melk toe. 3. ... bekijk recept »
2 venkelknollen 4 el mayonaise 1 teentje knoflook geperst 0.5 sap van citroen 4 el olijfolie extra vierge 4 el verse munt fijngesneden 100 g Hollandse garnalen 8 radijsjes in plakjesBreng in een pan water met zout aan de kook. Snijd de venkel in vier... bekijk recept »
½ tl komijnzaad ½ tl korianderzaad ½ tl venkelzaad rasp van ½ biologische citroen 1 biologische pompoen (hokaido) 1 citroen 2 stronkjes witlof, schoongemaakt 4 merguezworstjes 1 handje rucola 1 handje raapstelen 1 granaatappel olijfolieHm... bekijk recept »
1 kip (ca. 1.3 kg, op kamertemperatuur) 1 citroen (schoongeboend) 15 g rozemarijn 15 g tijm 6 tenen knoflook 6 el olijfolie1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Houd rekening met een bereidingstijd van 1 uur in de oven voor elke kilo... bekijk recept »
2 citroenen 1 schaal kipkluifjes (ca. 500 g) 3 el olie 1 ui (gesnipperd) 2 tenen knoflook (grof gesneden) ½ tl gemberpoeder 3 saffraandraadjes ¼ bakje verse koriander ((a 15 g), fijngesneden) 100 g groene... bekijk recept »