1000 recepten met citroen
1 hele kip van ca. 1 à 1,5 kilo citroenen schoongeboend 1 el zeezout 2,5 tl peperkorrels grof gemalen 4 el olijfolie 2 el honing tijm (/- 20 tijmtakjes) 75 ml vloeibare margarineVerwarm de oven voor op 200° C. Dep de kip droog met keukenpapier en ... bekijk recept »
Vellen pastadeeg ( voor 4 personen) 2 eierdooiers ½ citroen 150 gr gerookte kip Peper en zout 50 gr Parmezaanse kaas 3 eetl creme fraiche Benodigdheden raviolistamperSnijd de gerookte kip in hele kleine stukjes en doe deze in een kom. Voeg de eierdo... bekijk recept »
1 komkommer 175 g snackradijs 1 rode ui 30 g suiker 125 ml (witte wijn)azijn 150 ml kraanwater 1 el gedroogde dille 1 tl zout ½ el mierikswortel 125 g crème fraîche 1 citroen 10 g platte peterselie 40 g snijbiet 1 el (e... bekijk recept »
1 bak verse perline met rauwe ham (gevulde pastabuideltjes koelvak 250 g)) 1 citroen (schoongeboend) 2 el Italiaanse olijfolie 1 zak rucolasla ((75 g) gehalveerd) 100 g Parmezaanse kaas (in krullen)1. Kook de perline volge... bekijk recept »
120 g Bayonneham 250 g fijne spaghetti van het type cappellini 5 cl extra zuivere olijfolie 50 g ontpitte, zwarte en groene olijven in schijfjes 1 koffielepel fijngehakte verse tijm 1 onbehandelde citroen zout zwarte peper van de molen verse basilicu... bekijk recept »
250 g kipfilet 1 zoete aardappel 2 citroenen 8 artisjokken op olie 40 g geschaafde amandelen 10 g verse salie 1 eetlepel olijfolie peper en zout1. Spoel de zoete aardappelen, snijd in blokjes van 2 cm dik en kook ze beetgaar in kokend gezouten water.... bekijk recept »
280 g amarettikoekjes (type “prodotti da forno” Fattoria Casanova) 8 onbehandelde citroenen 500 g ricotta 520 g rietsuiker 50 cl slagroom, goed koud 100 g zachte boter1. Bekleed de randen van een grote springvorm met antikleeflaag met bakpapier en zo... bekijk recept »
200 g geelvintonijnfilet 200 g zwaardvisfilets 1 onbehandelde limoen 1 onbehandelde citroen 1 passievrucht 1 eetlepel driekleurige pepermix (korrels) fleur de sel fijne suiker 100 g mesclun olijfolie1. Doe 2 eetlepels olijfolie, het sap van een halve... bekijk recept »
25 g boter 1 citroen 4 eieren op kamertemperatuur 1/2 koffielepel fijngeraspte verse gember gekonfijte citroenreepjes en gember (facultatief) 20 g griessuiker 300 g melkchocolade 3 vellen brickdeeg 20 cl verse room1. Zet een grote kom 30 min. op voor... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 1 kleine prei (in ringen) 1 flesje droge witte wijn (0.25 liter) 1 tl zwarte peperkorrels 1/2 bakje basilicum ((a 15 g), alleen de blaadjes) 4 el olijfolie extra vierge 25 g boter 1 schaal k... bekijk recept »