1000 recepten met citroen
2 citroenen 2 limoenen 3 eieren 100 g ongezouten boter (in blokjes) 200 g fijne kristalsuiker 1. Jampot en deksel afwassen in heet sodawater, omspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Citrusvruchten schoo... bekijk recept »
3 bosuitjes 20 g boter 200 g gegrilde yorkhamreepjes 400 g tuinerwten (diepvries) 1 citroen1. Snijd bosuitjes in dunne ringetjes. Verhit de boter en fruit de bosui in een hapjespan 1 min. Voeg de ham en bevroren tuinerwten toe. Bak 8 min... bekijk recept »
300 g couscous 3 trostomaten 1 ui 1 komkommer 15 g munt 3 el olijfolie extra vierge 1 citroen 270 g lamsworstjes1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij... bekijk recept »
2 kalfsschnitzels 1 citroen ½ bakje bieslookpesto (à 100 g) 1 ei 1 teentje knoflook 1 sjalotje 1 courgette 2 eetlepels olijfolie zout en peper 4 aardappels1. Kalkoenschnitzels op kamertemperatuur laten komen. Citroen schoo... bekijk recept »
4 rijpe perziken 1 citroen 1 beker citroensorbetijs (500 ml) 1 pakje balade solight vloeibaar (250 ml)1. Perziken schillen, halveren, pitten verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden. Van citroen 4 mooie plakjes snijden, rest uitp... bekijk recept »
0,5 citroen een bord bloem 1 eetlepel express bindmiddel voor witte sauzen 0,5 bosje lente-uitjes olijfolie peper en zout 600 g roodbaarsfilets 25 cl visfond 2 eetlepels zure room1. Snipper de lente-uitjes fijn (wit + 2/3 groen). Hou een beetje van h... bekijk recept »
2 eetlepels basilicum, fijngehakt 1 citroen 0,5 groene piment 2 takjes groene selder 4 eetlepels Italiaanse olijfolie van eerste persing 600 g Mengeling van diverse zeevruchten (inktvisringen, kokkels, mosselen, enz.) 100 g raketsla 1 rode ui zout zw... bekijk recept »
300 g grijze garnalen 1 bussel waterkers 1 sjalot 1 teentje knoflook 3 citroenen 60 g Parmezaanse kaas 1,5 l water 300 g risottorijst 1,5 groentebouillonblokje 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel boter peper van de molen zout1. Pel de sjalot en de knof... bekijk recept »
5 g bakpoeder 100 g boter 1 bouillonblokje 5 cl ciderazijn 1 citroen Espelette peppers 250 g kaas type Philadelphia 2 teentjes knoflook 1 limoen 10 cl olijfolie peper en zout 8 preien 150 g Tempura meel 1 ui 10 g verse tijm 2 wortelen1. Reinig en ... bekijk recept »
100 g zwarte olijven 4 forel 1 citroen 2 eetlepels kappertjes 4 jonge uien tijm 4 aardappelen 250 g groene bonen 1 eetlepel olijfolie peper zout 4 stukken aluminiumfolie een beetje pastis 1 handvol platte peterselie, fijngehakt1. Kook de aardappels b... bekijk recept »