811 recepten met kersen
4 dikke eetlepels Callets (of fijngehakte pure chocolade) 400 g ontpit fruit (nettogewicht) naar keuze: nectarines, abrikozen, pruimen, kersen, rode bessen, enz.1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene. 2. Ontpit de vruchten en snij ze in stu... bekijk recept »
1 pot kersen (zonder pit (370 g)) 1 bakje ricotta (kaas, 250 g) 2 eieren (losgeklopt) 2 eetlepels custardpoeder 150 g witte basterdsuiker 2 eetlepels kersenjam 1 eetlepel balsamicoazijn1. Giet de kersen af boven een kom en ... bekijk recept »
300 g bloem ( extra om te bestuiven) 2 el poedersuiker 250 g koude boter (in blokjes) 50 ml slagroom (bekertje 125 ml) 3 doosjes kersen (a 250 g diepvries) 150 g witte basterdsuiker 1 tl maizena 1 vanillestokje ... bekijk recept »
125 ml rode wijnazijn 100 g lichte basterdsuiker 1 kaneelstokje 500 g kersen ontpit 4 stuks pofaardappelen 500 g kipbraadsticks op kamertemperatuur 3 el olijfolie 2 courgettes in dikke plakkenSteek de barbecue aan. Breng de azijn met 125 ml water, d... bekijk recept »
1 pot kersen (zonder pit 370 g) 1 dl bessenjenever (slijter) 1 bakje ricotta (250 g) 2 eieren 2 eetlepels custardpoeder 150 g witte basterdsuiker 1 eetlepel balsamicoazijn boter om in te vetten1. Kersen boven pan afgieten... bekijk recept »
2 eieren 7.5 dl melk 100 g boter 1 eetlepel zure room 2 sinaasappelen 1.1 kg bloem 280 g suiker 100 g poedersuiker 2 zakjes bakpoeder 2 koffielepels zout 1 dl lauw water 40 g gekonfijte sinaasappelschil 40 g gekonfijte kersen 40 g rozijnen 40 g geko... bekijk recept »
5 plakken feeststol (paasassortiment) 1 ei 200 ml melk 8 g vanillesuiker (zakje) 170 g kersen zonder pit (pot 340 g) 1 el amandelschaafsel 1 poedersuiker 170 g clotted cream (van de kaasafdeling) 1 bakplaat bekleed met bakpapier1. Verwarm de ... bekijk recept »
100 g risottorijst 500 ml volle melk 1 el suiker 2 kaneelstokjes 350 g kersen zonder pit (potje) 3 el geleisuiker speciaal1. Doe de rijst met de melk, suiker en kaneelstokjes in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat de ris... bekijk recept »
1 pot kersen zonder pit op siroop ½ dl rode port 1 kaneelstokje 2 el allesbinder 24 poffertjes 4 bollen slagroomijs1. Laat kersen uitlekken in zeef en vang sap op. Breng in steelpan kersensap met port en kaneelstokje aan de kook. Houd ... bekijk recept »
35 g suiker 15 g water 3 eidooiers 50 ml champagne 350 ml room 2 el amarenen kersen Champagneparfait Kook een siroop van suiker en water. Klop de eidooiers in de mixer luchtig en schuimig, giet de kokende siroop erbij e... bekijk recept »