811 recepten met kersen
1 theelepel aardappelmeel 1/2 potje kersen a 360 gr 2 theelepels honing 2 kleine geitenkaasjes (Grottin Chavignol) of 2 plakken zachte ronde geitenkaas van ? 1 1/2 cm dik versgemalen zwarte peper 2 takjes tijm Bereidingswijze Roer het aardappelmeel l... bekijk recept »
1 klein potje kersen (zonder pit)50 g amandelspijssnufje kaneelpoeder8 sneetjes krentenbrood. Bereidingswijze Laat de kersen uitlekken en snijd ze kersen in kleine stukjes. Verkruimel de amandelspijs. Roer kersenamandelspijs en kaneelpoeder door elka... bekijk recept »
S425 g. ontpitte kersen 185 g. zelfr.bakmeel 60 g. bloem 2 el. cacao 200 g. boer 100 g. pure chocolain stukjes 140 g. bruine suiker 2 losgeklopte eieren 1 el. kirschslagroom gekloptchocoladekrullen en marachino kersen ter garnering. Voorbereiding Ver... bekijk recept »
4 Pidy - tulpen 1,5 dl room, 20g geroosterde amandelschijven, 2 dl water, 100 g suiker, een 1/4 vanillestok, 100 g ontpitte kersen, 5 cl kirsh, 4 bollen vanille-ijs, 2 dl frambozencoulis, 100 g kersen met de steel, 4 topjes muntVoorbereiding : Warm d... bekijk recept »
2 kilo rijpe kersen1 liter brandewijn600 gram fijne kandijsuikerextra nodig: grote weckfles- Kersen van de steeltjes ontdoen. Kersen in een goed schoongemaakte weckfles leggen en de brandewijn erop schenken. Kersen eerst goed laten "vol trekken&... bekijk recept »
170gr bloem-2theelepels bakpoeder- 100gr maizena-100gr boter-6eieren-4eetl.lauwwater- 200gr suiker-60gr cacao.,voor de vulling, 3/8L kersensap-20gr aardappelmeel-7 1/2 dl morellen[pot of blik]of 750gr verse kersen, 1/2L room-3eetl. suiker-2,5cl kirsc... bekijk recept »
2 blikken of potten van 450 g rode kersen op sap1 kaneelstokje1/4 tl piment1/4 tl kruidnagelen1,8 dl rode wijn1 el maizena2 el water75-100 g suiker Voorbereiding Bereidingstijd is exclusief afkoeltijd.Laat de kersen uitlekkenvang het sap op en houd e... bekijk recept »
-1 kilo rijpe kersen van goede kwaliteit. -500 gram kristalsuiker. -een stukje van een kaneelstokje. -3 a 4 kruidnagels. -1/2 liter brandewijn of een goede vodka. -Stop een weckpot met inhoud van 1 lite vol met kersen,waar je de steeltjes aan hebt la... bekijk recept »
Voor de taart:150 gr zelfrijzend bakmeel1 eetlepel cacaopoeder150 gr suiker6 eierencitroen rasp. Om te beprenkelen 100 ml Kirschwasser Voor de vulling 1 grote pot kersen op siroop1 zakje taartina rood250-500 cc slagroomchocoladevlokken Bereidingswij... bekijk recept »
125 ml slagroom (Melkan)50 g suiker250 g mascarpone1 l pot kersen zonder pit, uitgelekt150 g bokkenpootjes, verkruimeld25 g geschaafde amandelen4 glazen of coupes1. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Spatel dit door de mascarpone. Pureer 1/3 deel... bekijk recept »