811 recepten met kersen
Voor 4 personen: 8 el kersenbrandewijn 8 kwartels 100 gr boter 8 lapjes bardeerspek 1 kaneelstokje 1,5 dl rode wijn 750 gr zure kersen peper en zoutSpijs de kwartels van binnen met peper en zout en bind er een lapje bardeerspek omheen. Was en ontpit ... bekijk recept »
150 gr kersen op sap30 ml rum1 stukje gember van 2 cm4 zakjes vruchtenthee1 kaneelstokje3 tl steranijs1 tl kruidnagelskandij naar smaak11/16 l water. Bereidingswijze Kersen uit laten druipenmet rum overgieten3 uur laten trekken. gember schillen en in... bekijk recept »
-1 kilo kersen. -1/2 tot 3/4 liter grappa of anders gebruik je kersenbrandewijn. -240 gram suiker. Hulpmiddelen -ontpitter-zeef-2 bokalen die je hermetisch kan sluiten. Hulpmiddelen - -ontpitter-zeef-2 bokalen die je hermetisch kan sluiten. Voorbere... bekijk recept »
ZANDTAARTDEEG: 200 gr. bloem80 gr. boter80 ml. waterkrap 1/2 eetl. azijnca. 1 tl. zout. VULLING: 2 potten kersen (a 350 gr. uitlekgewicht) 50 gr. gemalen hazelnoten1 volle eetl. paneermeel10 gr. suiker. GARNERING: 2 eieren200 ml. slagroom1 el. kirsch... bekijk recept »
1 zakje amandelschaafsel (ca. 45 gram) ? 1 pot kersen op sap (ca. 340 gram) ? 1 tl aardappelmeel ? 1 el Amaretto likeur ? 1 pak kant-en-klare American pancakes (8 stuks) ? 0,5 liter ijs. Bereidingswijze Rooster het amandelschaafsel in een droge ... bekijk recept »
? liter roomijs. 250 gram kersen zonder pit uit een potje1 dl verse sinaasappelsap1 el citroensap4 el bessengelei1 borrelglas kirschwasserpoedersuiker Bereidingswijze Verdeel het ijs in porties in coupes.. Zet ze nog even in de vriezer om ijs goed ou... bekijk recept »
1 liter vanillevla (pak of fles) 2,5 dl slagroom 5 theel suiker 1 pot kersen (340 gr) 1 pak lange vingers Hulpmiddelen 6 kommetjes maatbeker kom garde of mixer steelpan lepel Hulpmiddelen - 6 kommetjes maatbeker kom garde of mixer steelpan lepel Voo... bekijk recept »
Plakjes bladerdaag150 gr suikerKaneelpot kersen zonder pit1? lepel citroensap kruidnagelmaizena4 eieren450 gr mascarpone. Bereidingswijze Beleg een beboterde taartbodem met plakjes bladerdeeg en prik er gaatjes in. Strooi er suiker en kaneel over en... bekijk recept »
Een halve liter kersen op siroop,een halve liter vanilleijs,1 blikje halve perzikken op siroop,1 eetlepel frambozenjam,100g.slagroom,1 eetlepel suiker. Hulpmiddelen Zeef,vier ijsbakjes HulpmiddelenZeef,vier ijsbakjes Voorbereiding Laat de kersen uit... bekijk recept »
1 grote pot kersen zonder pit -150 g suiker -rasp van 1 sinaasappel -5 blaadjes gelatine -1/8 l slagroom -1 dl kersenbier Pureer de rest van de kersen, maar houd enkele exemplaren apart voor de garnering. Verhit de kersenpuree samen met de rest ... bekijk recept »