811 recepten met kersen
1 citroen 1 pot kersen op sap 1 scheut cognac 3 zakjes Kokos Witte Chocolade Crumble6 bollen yoghurtijs1. Rasp de schil van de schoongeboende citroen en pers hem uit. 2. Doe de kersen met het sap in een pan. 3. Voeg het citroensap toe en breng aan de... bekijk recept »
350 gr mascarpone of MonChou350 ml kant-en-klare slagroom1 Hak taart & vlaaifruit kersen1 taartbodem1 spuitzak1. Zorg ervoor dat de mascarpone (of de MonChou) op kamertemperatuur zijn.2. Haal de roomkaas zeker een uur voor gebruik uit de koeling.3. D... bekijk recept »
250 g kersen (uit bokaal op sap, uitgelekt)50 ml rode wijn0.5 vanillestokje1 kaneelstokje3 el suiker1 kl maïszetmeel100 g amarettikoekjes250 ml vanille-ijs4 blaadjes verse munt1. Breng de wijn aan de kook in een pannetje, samen met de kersen, het mer... bekijk recept »
4 duiven (schoongemaakt en opgebonden)1 bokaaltje kersen (gekonfijte)70 g pistachenoten (gepelde)350 g tuinbonen (diepvries)1 bosje verse koriander2 sjalotten3 el olijfolie0.5 kl komijnpoederpeperzout1. Blancheer de tuinbonen 1 minuut. Laat uitlekken... bekijk recept »
750 g plattekaas5 eieren100 g kersen1 onbehandelde citroen (geraspte schil van)4 el citroensap1 kl bakpoeder310 g suiker280 g boter400 g bloem1. Verwarm de oven voor op 175°C. Kneed 80 g suiker, 150 g boter, 300 g bloem en 1 ei tot een soepele ma... bekijk recept »
200 g bittere chocolade200 g ijskoude boter (in blokjes)4 eieren (gesplitst)200 g suikersuiker (naar smaak, bij de kersen)100 g bloem1 bokaal kersen (op sap of siroop (± 400 g))1 el maïszetmeel1 snuifje kaneelpoeder1. Verwarm de oven voor op 180°... bekijk recept »
500 g kersen1 sinaasappel1 ei1 el suiker1 zakje vanillesuiker75 g bloem0.5 stokje kaneelboter (of olie om te bakken)1 potje kersenconfituur1 dl melk1 dl rode wijn (rode beaujolais)munt2 kruidnagels1 kl rode peperbessen1. Spoel en ontpit de kersen. St... bekijk recept »
250 g kersen2 el amandelen ( 6 el voor de streusel)180 g amandelpoeder3.5 el suiker (voor de streusel)4.5 el kristalsuiker60 g bruine suiker120 g poedersuiker ( 1 el voor de vulling)6 el bloem ( 2.5 el voor de bodem)3 eiwitten3 eidooiers2 blaadjes ge... bekijk recept »
500 g kersen (ontpit)1 sinaasappelschil1 citroenschil75 g suiker0.5 vanillestokje100 g boter1 bol vanille-ijs2 dl roomscheut kirsch1 dl rode wijnzwarte peper1. Ontpit de kersen. Rasp de schil van de citroen en sinaasappel. 2. Breng de kersen me... bekijk recept »
1 limoen250 g kersen ( wat extra verse exemplaren)2 el suiker ( 90 g voor de kersencompote)4 eidooiersvanille-ijs1.5 dl schuimwijn90 g water (voor de kersencompote)1. Maak eerst de kersencompote: breng het water aan de kook met de suiker en laat... bekijk recept »