811 recepten met kersen
100 gram Vluggort 1 kaneelstokje 50 gram suiker 1 pot kersen zonder pit op siroop (à 350 gram) 650 ml water zoutBreng het water afgedekt aan de kook en kook hierin de Vluggort met het kaneelstokje en een snufje zout onafgedekt ca. 15 minuten tot de V... bekijk recept »
75 - 100 gram boekweitmeel 2 eieren Mespunt zout 1/4 liter melk 200 gram magere kwark 2 eetlepels suiker 1 klein potje kersen zonder pit 1 eetlepel maïzena Boter om in te bakken 1 glaasje kersenlikeur Maak een dun beslag van boekweitmeel, eiere... bekijk recept »
4 rijpe perziken500 ml Italiaanse witte schuimwijn (Moscato d’Asti)1 El griessuiker1 citroen, gespoeld120 g kersen50 ml kersenwijn200 ml vanille-ijs verse munt1. Snij met een mesje de perziken onderaan kruiselings in en dompel ze een paar seconden on... bekijk recept »
1 bokaal ontpitte kersen125 ml room350 ml yoghurt (Griekse of natuur)50 g suiker Voor de coulis:1 gelatineblaadje4 El suiker1. Laat de kersen uitlekken en bewaar de stroop voor de coulis. Klop de room tot stevige slagroom. Voeg de yoghurt, de suiker ... bekijk recept »
1 theelepel vanillezaadjes220 g suiker zeste van 1/2 citroen250 ml water4 eieren, gesplitst300 g zure room680 g ontpitte kersen in bokaal60 ml brandewijn met kersen1. Meng de vanille met de suiker, de citroenzeste en het water en kook op een zacht vu... bekijk recept »
175 gram boter en een beetje boter om in te vetten175 gram suiker3 eieren3 eetlepel melk (Melkan)150 gram zelfrijzend bakmeel1 theelepel bakpoeder45 gram cacaopoeder200 milliliter slagroom (Melkan), stijfgeklopt1 pot of blik kersen zonder pit, uitgel... bekijk recept »
125 gram bloem125 gram volkorenmeel1 theelepel bakpoeder (uit een zakje)mespuntje zout1 ei4 deciliter halfvolle melk3 eetlepel olie2 eetlepel instant cacao-poeder1 eetlepel geraspte kokos2 eetlepel kersen (uit een pot)poedersuiker1. Bestrooi de spekr... bekijk recept »
8 eiwitten275 gram suiker1 eetlepel maizena1 eetlepel citroensap200 milliliter slagroom250 gram vanillekwark500 gram aardbeien schoongemaakt2 eetlepel balsamicoazijn1 potje kersen zonder pit, uigelekt100 gram kersen met steeltjesbakplaat en papier1. ... bekijk recept »
1 potje kersen zonder pitten op sap100 gram boter4 sukadelappen50 milliliter port of rode wijn1 liter runderbouillon1 kleine winterwortel in plakken1 kleine prei in stukken1 ui in partjes25 gram gembersnippers500 gram aardappels geschild, in blokken5... bekijk recept »
1 l volle rode wijn6 eetl. bruine suiker4 kruidnagelsschil van 1/2 schoongeboende sinaasappel1 vanillestokje, opengesneden200 g kersen op sap50 g gedroogde cranberries1. Verwarm de wijn met de rest van de ingrediënten in een pan en laat circa 20 ... bekijk recept »