811 recepten met kersen
1. Halveer 250 gram kersen en verwijder de pitten. Meng de kersen met 75 ml honing en 1 theelepel citroensap. Breng aan de kook, roer tot een stroperig geheel en laat afkoelen. Meng 600 ml yoghurt met de kersen losjes door elkaar zodat er strepen zic... bekijk recept »
50 gram pecannoten250 gram pure chocolade, in blokjes3 rode pepers4 centimeter verse gember, geschild en geraspt75 milliliter slagroom2 eetlepels cognac500 milliliter chocolade-ijs100 gram kersen op sap (pot), uitgelekt1 eetlepel gemberbolletjes op s... bekijk recept »
2 pakjes chocolade kookpudding1 liter volle melk (Melkan)1 pot kersen op sap, zonder pit1 eetl. aardappelmeel of allesbinderspuitbus slagroom (Melkan spuitroom)puddingvorm (inhoud 1 l)1. Meng het puddingpoeder met 5 eetlepels melk en roer het geheel ... bekijk recept »
300 g pure chocoladeslagroom light (spuitbus), Melkan1 potje kersen, zonder pit, goed uitgelektbakpapier1. Rasp 50 gram chocolade grof of schaaf er krullen van. Smelt 250 gram chocolade au bain-marie of in de magnetron op 350 Watt. Strijk met een spa... bekijk recept »
1 l volle yoghurt (Melkan)rasp van 1/2 sinaasappelschil1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd500 g kersen1. Bekleed een vergiet of zeef met een vochtige schone theedoek en giet de yoghurt erin. Zet het vergiet op een kom en... bekijk recept »
200 g brie50 g geschaafde amandelen75 g gemengde bladsla of veldsla100 g kersen zonder pit op sap, uitgelektvoor de dressing:4 eetl. olijfolie2 eetl. rodevruchtenazijn of rodewijnazijn2 theel. honing1 theel. kaneelpoederzout en versgemalen peper1. Ve... bekijk recept »
9 blaadjes gelatine (18 g)200 g bastognekoeken, fijn verkruimeld4 eetl. kersenjam1 citroen (rasp en sap)450 g vanillekwark (Melkan)200 g witte basterdsuiker250 ml slagroom (Melkan), stijfgeklopt500 g kersenpoedersuikerspringvorm 24 cm, ingevet1. Laat... bekijk recept »
200 gr brood 30 gr light kersenconfituur 3 geraspte appels 2 eieren 400 ml magere melk 1 zakje vanillepoeder zoetstof1. Brood weken in de melk. Eieren, zoetstof en vanillepoeder toevoegen.2. Mengen en de appels en confituur toevoegen.3. 45 minuten... bekijk recept »
500 gr gewassen en ontpitte kersen 3 eieren 3 el poedersuiker 2 dl melk 4 el bloem 1 tl boter1. Klop de eieren los met 2 el poedersuiker. Voeg de bloem en de melk erbij en roer tot een dik beslag. Beboter een vuurvaste schaal. Vul ze met kersen en... bekijk recept »
300 gram ingemaakte kersen of krieken 500 gram plattekaas 1 appel cox of boscoop 4 eieren 6 eetlepels suiker 1 pakje vanillesuiker 4 eetlepels maïsbloem 5 eetlepels amandelschilfers 1. Laat de kersen goed uitlekken, schil de appel, boor het klokhu... bekijk recept »