811 recepten met kersen
Voor het kruimeldeeg: 125 g bloem 125 g Maïzena 1 eidooier 50 ml ijskoud water 1 snuifje zout 125 g koude Solo Voor de vulling: Effi vruchtenbereiding met kersen 200 g Solo 100 g bloemsuiker 3 eieren 200 g amandelpoeder 1 bakje blauwe bessen ... bekijk recept »
1 bekertje slagroom suiker 250 gr kwark 1 pot kersen op sap 1 pak Bastognekoekjes1. Super makkelijk om te maken en o zo lekker! Laat je gasten raden welk bekend koekje er in zit.2. Voeg een handje suiker aan de slagroom toe en klop de slagroom stij... bekijk recept »
300 ml kersensap of kersencompote 300 ml room 10-15% vetgehalte 20 gr gelatine 80 gr suiker1. Zijdezacht en ongehoord lekker, dit elegante recept is na de eerste hap ieders favoriet!2. Laat de gelatine weken in 100 ml koud water.Voeg 50 gr suiker i... bekijk recept »
12 kletskoppen ( krokante koekjes) 1 pot kersen uitgelekt 200 gr Griekse yoghurt 0 % vet 100 gr roomkaas ( Philadelphis of MonChou) 8 gr zoetstof 1 zakje vanillesuiker blaadjes munt ter garnering 1. Klop de roomkaas met de zoetstof los in een kom e... bekijk recept »
4 parelhoenfilets 100 gr boter 250 gr ingedikte kersen op sap bruine vleessaus 2 klontjes suiker of 2 lepels rode bessenconfituur1. Parelhoen aanbraden, kruiden met peper en zout, gaar bakken, vlees uit de pan nemen en warm houden, braadvocht deglac... bekijk recept »
1 kg vleeskoek 700 gr ontpitten noorse krieken 1 eetl uienconfituur 1 takje thijm 1 bladje laurier 1. oven verwarmen op 200°c2. Vleeskoek kan je eentueel zef maken met gehakt of aankopen kant en klaar .3. In de oven afbakken 15 min op 200°c en daarna... bekijk recept »
4 kipfilets 3 dl Kriek Max 1 glaasje kersenlikeur 1/2 kg kersen op sap boter bloem 2 el groene olijven een handvol gedroogde pruimen 1 rode paprika 1 wortel 1 ui 1 laurierblad peper 1. Kruid de kip met peper en zout. Meng de Kriek Max en de k... bekijk recept »
200 g pure chocolade 250 ml room 5 el fijne kristalsuiker 500 g kersen 1. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een pan. Voeg 50 ml room toe. 2. Smelt de chocolade al roerend op een zacht vuurtje tot een gladde saus ontstaat. 3. Laat afkoelen.... bekijk recept »
500 g ontpitte kersen 10 g boter op kamertemperatuur 160 g gezeefde bloem 75 g suiker 30 g amandelpoeder (facultatief) 5 eieren 2,5 dl lauwe melk 1 snuifje zout1. Meng alle ingrediënten voor de clafoutis zoals bij een beslag voor pannenkoeken.2. Schr... bekijk recept »
20 kersen 75 gram speculaas 50 gram madeleine koekjes 25 gram boter 250 gram plattekaas 125 ml slagroom 3 el fijne suiker 1 zakje vanillesuiker 5 gram gelatine 1 citroen 1 appelsien 1. de speculaas en de madeleine koekjes verkruimelen, daaronder d... bekijk recept »