811 recepten met kersen
1 kg stoofperen 4 dl azijn van 5 ° 2dl rode wijn 600 gr lichtbruine kandijsuiker 2 kruidnagels 1 kaneelstok 3 zwarte peperbollen 1 bolletje gekonfijte gember.Nadat wij de peren (1 kg stoofperen) van hun schil en klokkenhuis hebben ontdaan, ond... bekijk recept »
6 eieren75 g suiker0.6 dl room125 g rode bessen125 g aardbeien40 g bakboter15 g poedersuiker1. Maak het fruit schoon en laat goed uitlekken. 2. Kluts de eieren met de room en de griessuiker. 3. Verhit de boter in een pan met antikleeflaag en giet de ... bekijk recept »
200 g aardbeien200 g kersen (ontpit)2 kiwi's (in plakjes)1 onbehandelde sinaasappel2 perziken2 el bruine suiker50 g boter4 takjes verse munt1. Boen de sinaasappel. Rasp het oranje gedeelte van de schil en pers de vrucht . Ontvel de perziken, snij ze ... bekijk recept »
50 g walnoten (gehakt)4 bananen2 kl citroensap4 kersen (maraschino)12 bolletjes vanille-ijs250 ml room100 g suiker150 g pure chocolade100 g chocoladedecoratie (maltezers)1. Rooster de walnoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Voeg er de suiker en... bekijk recept »
400 g braambessen4 eieren4 el poedersuiker ( wat extra)6 el bloem225 ml melkboter1. Verwarm de oven voor op 220° C. Spoel de braambessen en dep ze droog. 2. Vet de ovenschaaltjes in met boter. 3. Klop de eieren romig met de poedersuiker. Voeg de ... bekijk recept »
150 ml Griekse yoghurt150 g mascarpone2 zakjes vanillesuiker6 eenpersoons kant-en-klare taartbodems250 g frambozenpoedersuiker1. Meng de yoghurt met mascarpone en vanillesuiker en verdeel dit mengsel over de taartbodems. Verdeel daarover de frambozen... bekijk recept »
2 eetlepel boter200 gram wit brood van de vorige dag, zonder korsten200 gram gemengd rood fruit als kersen, aardbeien, pruimen, frambozen, bessen2 eieren200 milliliter slagroom1 zakje vanillesuikermespuntje kaneel2 eetlepel suiker4 bolletje roomijsov... bekijk recept »
500 gram gemengd rood fruit als pruimen, aalbessen, frambozen, kersen, aardbei100 gram geleisuiker speciaal1 eetlepel citroensap1 theelepel citroenrasp1. Snijd 200 g van het fruit in mooie stukjes en verdeel dit over 4 hoge glazen. Ontvel bij de rest... bekijk recept »
boter of olie om in te vetten600 g gemengd rijp rood fruit zoals pruimen, frambozen, kersen en bramen50 g bloem, gezeefdsnuf zout50 g poedersuiker 1 eetl. extra1 zakje vanillesuiker4 eieren1 eidooier500 ml melk (Melkan)platte aardewerken ovenschaal1... bekijk recept »
1 l roomijs100 g rozijnen100 g krenten100 ml rum100 g bigarreaus (gekonfijte kersen), in stukjes50 g walnoten, gehaktkerstchocolade voor garneringvoor de chocoladesaus:200 ml slagroom (Melkan)200 g pure chocolade, in stukjesronde schaal van ca. 1,5 l... bekijk recept »