711 recepten met meloen
200 g mozzarella (balletjes)0.25 watermeloen1 bosje radijzen200 g zwarte olijven (ontpit)8 takjes dragon2 el citroensap2 el vloeibare honing4 el balsamicoazijn4 el olijfoliepeperzout1. Schil en ontpit de watermeloen en snij het vruchtvlees in blokjes... bekijk recept »
750 g meloen250 g frambozen1 citroen (sap van)1 kg geleisuiker1. Spoel de frambozen. Halveer de meloen, verwijder de pitjes en schep er met een parisiennelepeltje bolletjes uit (of snij het vruchtvlees in blokjes). 2. Breng de meloenbolletjes, het ci... bekijk recept »
200 g meloen (naar keuze, in blokjes gesneden)2 el Santa Maria Chermoula1. Snijd de meloen in partjes. 2. Strooi de Chermoula op een bord en druk de meloen in de kruiden en steek op een cocktailprikker. 3. Serveer bij het aperitief of als tussendoort... bekijk recept »
1 bolletje mozzarella4 plakjes parmaham1 cavaillon meloen1 bosje rucola1 tl mosterd1 el frambozenazijn2 el maïsoliepeperzout1. Snij de mozzarella in stukjes. 2. Halveer de meloen, verwijder de zaadjes, steek er met een parisiennelepeltje bo... bekijk recept »
500 g meloen (vruchtvlees, bijvoorbeeld cantaloupe)4 brickvellen1 el limoensap125 g frambozenverse muntaalbessengelei6 g gelatine (blaadjes)1 vanillestokje250 g natuuryoghurt150 ml room5 el suikerpoedersuiker1. Week de gelatine in koud water. Doe het... bekijk recept »
750 g aardbeien1 vanillestokje400 g suiker12 blaadjes basilicum2 charentaismeloenen (rijp)1 citroen1. Halveer de meloenen, verwijder de zaadjes en schil ze. Snij in stukken. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. 2. Doe 100 g suiker in een pannetje ... bekijk recept »
2 cavaillon-meloenen400 g rauwe ham8 el portohandvol groene druiven1. Halveer de meloenen en verwijder de zaadjes. Snij ze in plakjes en snij het vruchtvlees voor 3/4 van de schil. Prik tussen ieder plakje meloen en de schil een druif met een cocktai... bekijk recept »
0.5 meloen1 appel4 el volle yoghurtsnede Gandahamblaadje rucola1. Schil ½ meloenen verwijder de pitjes. Schil 1 appelen verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees van de meloen en de appel in kleine blokjes of reepjes. 2. Kruid 4 el volle yo... bekijk recept »
1 meloen100 g prosciutto2 el porto1. Haal met een parisiennelepeltje bolletjes uit de meloen. Leg de bolletjes in een kom, sprenkel er de porto over. Laat 5 minuten marineren. 2. Rol de ham losjes op en steek de rolletjes afwisselend met meloenbollet... bekijk recept »
4 appels (boskoop)500 g meloen (gallia)200 ml sinaasappelsap500 g geleisuiker100 g blonde rozijnen1. Laat de rozijnen 1 uur weken in water. 2. Schil de appelen en snij ze in stukjes. Halveer de meloen en lepel het vruchtvlees in een kookpan. Doe er h... bekijk recept »