1000 recepten met peren
150 g bloem 100 g suiker 180 g boter 5 stroopwafels Kruimels Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem met de suiker en de boter en wrijf met beide handen tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels op een met bakpapier bek... bekijk recept »
4 handperen (klein, zoet en sappig bijv. conference) 1 el citroensap 150 g boter 100 g amandelspijs (pakje à 300 g) 4 eieren 150 g bloem 1 el koek- en speculaaskruiden 1 mespunt zout 100 g bakkersspeculaas (pak à 400 g)... bekijk recept »
4 grote, stevige peren (bijv. Doyenne du Comice) 500 ml fruitige, soepele rode wijn 150 g suiker 8 zwarte peperkorrels (gekneusd) 1 zakje amandelschaafsel (55 g) ½ liter vanilleroomijs1. (kan dag tevoren): Peren van bove... bekijk recept »
4 handperen ¾ liter droge witte wijn 100 g gorgonzola piccante 48 (pakje 150 g) 1 el Spaanse tijmhoning (fles 375 ml)1. Schil de peren en halveer ze. Haal met een theelepel of meloenbolletjeslepel het klokhuis uit elke helft.Verw... bekijk recept »
2 peren 300 ml volle melk 6 eetlepels hazelnootpasta (pot a 400 g) 250 ml volle yoghurt 2 eetlepels honing 4 takjes kersen (met 2 kersen per takje)1. Peren schillen, klokhuis verwijderen en pureren. Perenpuree goed mengen met melk... bekijk recept »
600 g spruitjes 60 g walnoten 2 handperen 150 g zachte geitenkaas 551. Maak de spruitjes schoon. Hak de walnoten grof en bak ze 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Breng zoveel water aan de kook in een pan d... bekijk recept »
2 eetrijpe peren 2 cm verse gember 150 g pitloze witte druiven 200 g extra milde yoghurt (AH Biologisch) 2 takjes munt 150 g spinazie1. Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de gem... bekijk recept »
½ bakje verse munt (a 15 g) ½ blik halve peren op siroop (a 411 g) 1 handpeer (geschild) 3 el vanillelikeur (fles 0.7 liter, slijter) 1 el amandelschaafsel (bakje 55 g)1. Houd 4 blaadjes munt achter voor gar... bekijk recept »
2 grote handperen (bijv. conference) 25 g roomboter 3 el rietsuiker 200 g blue stilton met vijgenportdip 1 flûte rozemarijn, rozijnen en walnoot1. Halveer de peren. Snijd de peren in helften en verwijder de klokhuizen. Smelt in een koekenpa... bekijk recept »
100 g chocolade (extra puur, in stukken) 4 enigszins harde peren (doyenne du comice) 1 stick café (mocca (oploskoffie)) 4 bollen roomijs (nut explosion)1. Breng een grote pan met water aan de kook waarin een kleinere pan han... bekijk recept »