1000 recepten met peren
4 grote handperen (bijv. doyenne du comice) 2 eetlepels citroensap 4 bitterkoekjes 2 eetlepels sinaasappelmarmelade 1 eetlepel custardpoeder 1 eetlepel suiker cacaopoeder 1 flesje kookroom light (250 ml)1. Oven voorverwarmen o... bekijk recept »
300 g bereide banketbakkersroom bakboter 1 citroensap 75 g gemengd gekonfijt fruit 1 schijfje kruimeldeeg 2 peren poedersuiker 2 eetlepels sinaasappelmarmelade 5 cl sterke drank op basis van peren1. Verwarm de oven voor op thermostaatstand 6 (180 °C)... bekijk recept »
2 tl komijnzaad 2 el mayonaise 2 el yoghurt 3 el witte wijnazijn 1 el honing 1 (rode) kool 3 appels 3 peren 1 el suiker 1 snufje kaneel 100 g geraspte kaas 600 g aardappelpuree 2 eieren 150 g rijstcrackers keukenpapier hersluitbare zak vershou... bekijk recept »
2 teentjes knoflook (gepeld) 500 ml melk 250 ml slagroom (versgeraspte) nootmuskaat 4 handperen (stevig) 1 kg vastkokende aardappels 100 g geraspte oude kaas 25 g boter1. Oven voorverwarmen op 175 °C. Knoflook met koksmes plet... bekijk recept »
2 zoete en sappige peren ((bijv. conference), geschild) 1 beker Griekse (stijl yoghurt 0% (500 g)) 1 bakje blauwe bessen (150 g)1. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng met de yoghurt. Voeg d... bekijk recept »
3 stevige handperen (geschild en in blokjes) 1 fles rodebessensap (250 ml) 1 theelepel kardemompoeder 1 zakje amandelschaafsel (45 g) 50 g bloem 50 g koude boter (in blokjes) 50 g suiker 200 ml slagroom1. Verwarm de ... bekijk recept »
100 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes) een noot boter een snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief) 3 eieren 365 5 eetlepels griessuiker "365" 3 niet te rijpe peren « 365 » (600 g) 20 cl verse room « 365 &... bekijk recept »
150 g bloem 125 g roomboter (op kamertemperatuur) 135 g witte basterdsuiker 1 ei 4 handperen (bijv. conference of doyenne du comice) 1 vanillestokje 250 ml crème fraîche1. Zeef de bloem. Meng 100 g boter, 50 g suiker, het ei en ... bekijk recept »
60 g boter voor de schotel 2 grote peren (type Durondeau), rijp maar stevig 2 snuifjes kaneel 8 koekjes (type amandelbrood) 10 cl perensap 30 cl slagroom 1 zakje vanillesuiker 100 g witte chocolade1. Rasp (met een rasp met grote gaten) de witte choc... bekijk recept »
100 g bruine basterdsuiker 1 el limoensap 1/2 tl trassi (gedroogde garnalenpasta) zout 2 tl sambal oelek 1 mango 1/2 verse ananas 1 appel, hard groen 2 perenIn kleine pan bruine basterdsuiker in 1 dl water aan de kook brengen en oplossen. Limoensap, ... bekijk recept »