1000 recepten met peren
800 g bloem 1 tl zout 440 g boter 300 ml koud water 25 g boter 30 g witte basterdsuiker 1 appel, Pink Lady 4 peren 100 g witte basterdsuiker 1 el kaneelpoeder 2 taartpannen van 20 cm boter om in te vetten bakpapier bakplaat bloem om te bestuiv... bekijk recept »
50 g roomboter 200 g country cookies 411 g halve peren op siroop 600 g roomkaas naturel 200 g suiker 100 g witte chocolade 1 vanillestokje 2 tl witte balsamicoazijn 3 eieren 5 takjes munt1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de spr... bekijk recept »
750 g filetgebraad van ree 2 appelen 2 peren 1 koffielepel speculaaskruiden 3 nootjes boter 150 g kweepeergelei 10 cl witte wijn1. Bind het gebraad op en bak het op een pittig vuurtje snel aan alle kanten goudbruin in een pan met een nootje boter. Sc... bekijk recept »
3 appels (en/of peren) 200 g pannenkoekenmix (pak a 400 g) 400 ml melk 1 ei 50 g boter suiker kaneelpoeder1. Appels en/of peren schillen en vanaf steeltje in totaal 12 dikke plakken van fruit snijden (zo blijft vorm van vrucht m... bekijk recept »
1 citroen 4 rijpe handperen (stevige) 50 g boter 75 g suiker ½ theelepel gemalen kardemom ½ theelepel gemberpoeder ½ zakje gepelde hazelnoten (a 75 g)1. Citroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekke... bekijk recept »
300 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes) 3 eetlepels alcohol Poire Williams of Amaretto (facultatief) 1 bokaal gestoofde peertjes op siroop Taste of Inspirations (370 ml) een snuifje zout 8 eiwitten « L » op kamertemp... bekijk recept »
1 citroen 500 g veenbessen (cranberries) 900 g griessuiker 600 g peren1. Schil de peren en snij ze in kleine blokjes. 2. Je hebt 500 g netto nodig. 3. Doe het sap van de citroen in een confituurpan (of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem).... bekijk recept »
4 handperen 1 zakje frambozenthee 4 eetlepels aardbeien-kiwisiroop 1 blikje frambozen op lichte siroop (200 g)1. Peren schillen, klokhuizen verwijderen en peren in parten snijden. Peren in pan op zakje frambozenthee leggen. 4 Dl water en s... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 2 conference peren 100 g coburgerham 400 g flageolets 75 g veldsla 150 g rauwkost radijsmix (zak) 3 el extra vierge olijfolie1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ongeschi... bekijk recept »
225 g Kernhem (kaas) ½ blik halve peren op siroop (à netto ca. 410 g) 8 sneetjes Zaanse snijder 40 g smeerboter of margarine 4 plakken rauwe (boeren)ham snufje cayennepeper1. Korstjes van Kernhem snijden en vervolgens in 12 e... bekijk recept »