1000 recepten met peren
1 voorgebakken ciabatta (250 g) 200 g Edammerkaas (stuk a ca. 600 g) 100 g Friese nagelkaas (stuk bedieningsafdeling) 100 g mosterdkaas (stuk bedieningsafdeling) 2 peren 4 gedroogde vijgen (pakje a 250 g)1. Oven voo... bekijk recept »
50 g boter 2 el suiker 4 stronken witlof 2 handperen 2 tl gedroogde tijm1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de ovenschaal op een vlamverdeler op de kleinste pit. Smelt de boter in de schaal. Voeg de suiker toe en laat ook smelten. 2. Snijd... bekijk recept »
1 koffielepel amandelaroma 1 citroen 50 g gemalen amandelen 75 g griessuiker 5 peren (900 g)1. Pers het sap uit de citroen en doe het in een stoofpot. 2. Voeg de geschilde en in kleine blokjes gesneden peren toe en de suiker. 3. Dek af en laat op e... bekijk recept »
2 el sesamzaad (bakje 100 g) 1 aubergine 4 el olijfolie 1/2 tl gemalen kaneel 1 tl gemalen komijnzaad 2 peren ((bijv. conference), geschild) 1 citroen (schoongeboend)1. Rooster het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder o... bekijk recept »
4 stoofpeertjes 1 flesje rodebessensap (250 ml) 50 g suiker 1 kg kruimige aardappels 500 g speklapjes (puur&eerlijk scharrel) 80 g boter 3 uien (in partjes) 2 eetlepels olijfolie 6 gewelde pruimen (zonder pit (500 ... bekijk recept »
1 eetlepel walnootolie ½ citroen (geperst) 2 eetlepels sinaasappelmarmelade 4 rijpe peren (stevig) 150 g gorgonzola (in dunne plakken) 12 walnoten (halve gepelde)1. In kommetje olie, citroensap en marmelade door elk... bekijk recept »
50 cl bruin bier 1 eetlepel gember, geraspt 50 cl blond bier 4 stoofperen 1 citroen 1 sinaasappel 150 g suiker 3 eetlepels bloem1. Neem een stoofpan en los er de bloem in op in een beetje bier. Voeg de rest van het bier (bruin + blond) toe en een la... bekijk recept »
1 ei 300 ml melk 100 g bloem zonnebloemolie 65 g hazelnoten 50 ml slagroom 150 g pure chocolade 2 conference peren vanille-ijs 1 el poedersuiker Meng het ei met de melk. Roer het ei-melkmengsel met een gard... bekijk recept »
2 peren Snufje kaneel2 eetl honingSlagroom of ijs om er bij te serverenVerwarm de oven op 180 graden. Kneed de boter, suiker en bloem met je vingers tot een kruimelig deeg. Schep de noten er door. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Bestrooi ... bekijk recept »
2 rijpe peren 1 eetlepel citroensap 100 g rauwe ham 1/2 beker Hüttenkäse (200 g) 2 eetlepels olijfolie1. Peren schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen. Peren in plakjes snijden en besprenkelen met citroensap. Ham in stukjes s... bekijk recept »