1000 recepten met peren
6 kleine stoofperen, bijv. gieser wildeman 750 ml soepele rode wijn 2 steranijs 4 kruidnagels 1 kaneelstokje 75 g rietsuiker1. Schil de peren met een dunschiller in een vloeiende beweging van boven naar beneden; zo krijg je een mooie vo... bekijk recept »
400 g Hollandse stoofpeertjes 200 g roomkaas naturel 2 el honing 50 g pistachenoten ongezouten grofgehaktZet een vergiet in een diep bord of schaal. Giet de peren af en vang het vocht op. Dep ze droog met keukenpapier en verwijder met een meloenboor ... bekijk recept »
200 g boter 1 pak cakemix (450 g) 3 eieren 50 ml halfvolle melk 1 zakje amandelschaafsel (45 g) 2 rijpe handperen 1 bekertje slagroom (125 ml) 1 zakje vanillesuiker 4 bolletjes roomijs (kaneel met stoofpeertjes (ba... bekijk recept »
3 sneden pancetta 50 g Gorgonzola 1 eetlepel verse room 100 g peren op siroop (in blik) 1 eetlepel rode porto peper 12 takjes bladpeterselie1. Verwarm de sneden pancetta zachtjes in een antikleefpan, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten... bekijk recept »
2 rijpe peren 1 eetlepel citroensap 1 bakje geraspte bietjes (250 g) 1 zakje walnoten (65 g) 1 zakje veldsla met bietjes (75 g) 1 portie perendressing (zie recept elders op de site)1. Peren schillen, klokhuizen verwijder... bekijk recept »
½ zak bitterkoekjes (a 300 g) ½ bakje amandelschaafsel (a 55 g) 2 zoete, sappige peren (bijv. conference) 1 bekertje slagroom (125 ml) ½ zakje klopfix (a 8 g)1. Leg de bitterkoekjes op een grote schaal ... bekijk recept »
1. Ontbeen een fazant, hak de beenderen in kleinere stukken en bak die bruin in een pan. 2. Doe hetzelfde met de boutjes en 400 g fijngesneden groenten (wortelen, uien en selder). 3. Doe alles in een pot en breng aan de kook met een fles rode wijn, ... bekijk recept »
2 eetlepels amandelschilfers 120 g bloem 120 g boter 2 (grote) eieren het vruchtvlees van 2 peren (/- 120g) in blokjes 0,5 koffielepel speculaaskruiden (of kaneel) 120 g suiker 0,5 zakje bakpoeder zout1. Bak de amandelen goudgeel in een pan met anti... bekijk recept »
5 plakjes bladerdeeg (diepvries) 5 handperen 1 vanillestokje 100 g suiker 50 g vloeibare margarine 1 ingevette quiche- of taartvorm ø 24 cm1. Verwarm de oven voor tot 210 °C. Rol het deeg uit tot een ronde lap (ø 26-28 cm). 2. ... bekijk recept »
100 g boter 3 eieren 80 g gepelde walnoten 500 g peren op lichte siroop (in blik) 100 g pure chocolade 100 g suiker 6 sneetjes wit brood1. Rooster het oud brood in een broodrooster of onder de grill goudbruin en verkruimel de sneetjes. 2. Scheid doo... bekijk recept »