1000 recepten met peren
250 gram kalfslapjes1 paprika1 ui1 klein blikje spercieboontjeschampignonsrode wijnprovencaalse kruidenpeperbeetje ketjap In pan de uien smoren en daarna het kalfsvlees toevoegen. Bestrooienmet de kruiden en de peper en even aanbakken en dan een beet... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 uigesnipperd 300 g risottorijst (pak 500 g) 75 g droge witte wijn 1 liter kippenbouillon (van tablet) 2 rijpe peren (bijv. conference) 60 g boter 155 g Gorgonzola (kaas)in stukjes 40 g Parmezaanse kaasgeraspt Verhit de olie in een pa... bekijk recept »
200 gram rijst 1 camembert 150 gram spekblokjes Provencaalse kruiden 1 blik peren of 2 verse peren Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Bak ondertussen de blokjes spek uit en snijd de camembert in blokjes. Zet het vuur onder de spekblokjes laa... bekijk recept »
200g pasta (strikjes macaronitagliatelli,spaghetti)klein tonnetje creme fraiche1/2 bakje champignons1 grote ui100g danish blue of andere blauwe kaasblikje peren op sapprovencaalse kruidenpeper(olijf)olie Kook de pasta Fruit de ui in een scheutje olij... bekijk recept »
Grote stoofperen,zonder klokhuis en schil 1/2 vanilleboon,opengerist 20 draadjes saffraan 8 afgestreken el rietsuiker 1/2 fles witte zwit.of ital.wijn naar keus water om dit geheel wat onder te zetten en voor de afwerking 4el mascarpone geraspte gruy... bekijk recept »
4 sappige handperen 4 dl droge witte wijnzoals Verdicchio 4 eetl. (klaver)honing 4 kruidnagels ca. 300 gram mascarpone 1 theel. aceto balsamico 1 eetl. brandy vecchia romagna of cognac 3- 4 Italiaanse bitterkoekjes (amaretti Grand&prime Italia)verkru... bekijk recept »
600g bieten 2 uien sap van 0,5 sinaasappel 2 peren citroensap 50g zonnebloempitten 15 gram boter peper zout 2 kruidnagels 1 eetlepel gehakte bieslook Was de bieten en kook ze ongeschild in een pan met een beetje water in ongeveer 1 uur gaar. Giet da... bekijk recept »
3 rijpen peren,2 rijpen advocados,2 eetlepels citroensap,200 g blauwe aderkaas,1groen peper,50 g gepelde walnoten,enkele slablaadjes. VOOR DE SAUS:6 eetlepels walnotenolie,3 eetlepels wijnazijn,1/2 eetlepel gemberstroop (of honing),vers gemalen peper... bekijk recept »
1 eendefilet van ca. 300 grameen verse gepocheerde peer of uit blikperensapboteroliegevogeltebouillon. De filet 4 a 6 minuten aan weerszijden braden met een lepeltje olie en 20 gr. boter. Het vlees ca. 2 min. laten rusten en toedekken met folie om wa... bekijk recept »
4 rijpe perendun schilletje onbehandelde citoen1/2 l rode wijn10 cl room1 stukje kaneelstok4 el aalbessengelei Leg ze in kookvocht, overgiet met wijn, voeg het citoenschilletje en de kaneel toe. Laat 20 min opstaan.Haal peren uit de pan en laat afkoe... bekijk recept »