1000 recepten met peren
Nagerecht voor 4 personen. 4 grote stevige perenbijv.Doyenne du comoce, 500 ml fruitige soepele rode wijn, 150 gram suiker, 8 zwarte peperkorrels gekneusd, 1 zakje amandelschaafsel (55 gram), ? liter vanilleroomijs. Voorbereiden (kan dag van te voren... bekijk recept »
4 handperen 100 gram suiker 1 citroen 150 gram roomkaas 25 gram gember 1 zakje klopvast spuitzak. Bereidingswijze Schil de perenhalveer ze in de lengte en verwijder de klokhuizen. Was de citroen en snijd een stukje schil af. Kook de suiker met 2 dl.... bekijk recept »
1 citroen schoongeboend4 stevige handperen500 milliliter witte wijn125 gram suiker150 gram amandelspijs1 eidooier200 gram pure chocolade in stukjes1 eetlepel rum50 gram boter50 gram geschaafde amandelen geroosterd1 liter roomijs1. Snijd een stukje sc... bekijk recept »
5 peren 1 citroen 3/4 l water 3 el suiker Voor de crèmesaus 4 eidooiers 100 g suiker 30 g vanillebloem 8 dl melk perenlikeur naar smaak Voor de garnituur muntblaadjes 30 g amandelschilfers 1. Peren voorbereiden: De peren schillen en in 2 verdele... bekijk recept »
12 stoofperen 1 citroen 1 liter witte wijn 500 ml water 200 gram suiker 1 theel. kurkuma 1 laurierblaadje 200 ml rode port of bessenjenever 1 eetl maizena 1/2 bosje mint1. Halveer de citroen en pers het sap uit in een grote pan.2. Voeg de witte wi... bekijk recept »
4 peren 2 flessen kriekbier van elk 25 cl 200 g poedersuiker 2 kaneelstokjes (of een goed snuifje gemalen kaneel) 250 ml dikke room 4 theelepels poedersuiker 4 bollen kriekbiersorbet. Schil de peren, snijd ze overlangs en haal het klokhuis eruit. Doe... bekijk recept »
4 peren 500 ml kriekbier 200 gram poedersuiker 2 kaneelstokjes (of een goed snuifje gemalen kaneel) 250 ml dikke room 4 theelepels poedersuiker 4 bollen kriekbiersorbet. Schil de peren, snijd ze overlangs en haal het klokhuis eruit. Doe ze in een ste... bekijk recept »
vier peren zes eidooiers twee eetlepels vanillesuiker 0,6 l water 100 gram amandelspijs vier eetlepels slagroom een flesje Hertog Jan Winterbier van 30 cl vier eetlepels amandelsnippersPeren schillen, klokhuizen verwijderen en halveren. In een pan wa... bekijk recept »
2 kg.Gieser Wildemannen1 dl.rode wijn4 dl.waterstukje pijpkaneel3 kruidnagels50 gr.suiker2 zakjes vanillesuiker Hulpmiddelen Slowcooker Hulpmiddelen - Slowcooker Voorbereiding Verwarm de slowcooker 20 min. voor op "hoog".Schil de perenverwijder de k... bekijk recept »
1 kilo goudreinetten 500 gram handperen (niet te hard) 2 kilo aardappelen 400 gram dobbelsteenspekjes nootmuskaatzout en peper. Bereidingswijze Schil de appels en de perenbak de spekjes even flink aan en doe er dan de appels en peren bij. Schil de a... bekijk recept »