1000 recepten met peren
1 kg peren 1 kaneelstokje 200 gm water 1/2 liter warm water Was de peren zorgvuldig. Zet ze samen met de suiker en het kaneelpijpje op in water, let het deksel op de kookpot en laat de peren langzaam stoven tot ze zacht zijn. Schik de gestoofde peren... bekijk recept »
1 kg peren 1 kaneelstokje 200 gm water 1/2 liter warm water Was de peren zorgvuldig. Zet ze samen met de suiker en het kaneelpijpje op in water, let het deksel op de kookpot en laat de peren langzaam stoven tot ze zacht zijn. Schik de gestoofde peren... bekijk recept »
125 g fondantchocolade (in stukjes)3 eieren40 g poedersuiker2 el boter4 peren (kleine )0.5 citroen (het sap - voor de peren)100 g suiker (voor de peren)1 kl vanillesuiker (voor de peren)1 kaneelstokje (voor de peren)1 eiwit (voor de meringue)50 g sui... bekijk recept »
100 g poedersuiker 2 eierdooiers 1 stokje kaneel 100 cl witte wijn 5 peren 2 cm verse gember 100 g verse walnoten 100 g amandelnoten 8 blaadjes verse muntblaadjes 100 g poedersuiker voor de afwerking 20 cl Engelse creme 2 soeplepels perenalcoholSchil... bekijk recept »
4 peren 200 gr. gepelde walnoten 100 gr dadels 2 eetlepels honing 1 eetlepel rozendistillaat- Schil de peren, snijd ze horizontaal doormidden en verwijder de klokhuizen. - Hol met behulp van een theelepel het onderste deel van de peren iets uit. - Ve... bekijk recept »
2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman 3glazen rode wijn 1 glas rode port 200 gram poedersuiker 2 zakjes vanillesuiker 2 kruitnagels 1/2 kaneelstokje 1 eetlepel aardappelmeel Hulpmiddelen Grote pan waar zo veel mogelijk peren naast elkaar staan. H... bekijk recept »
6 pond peren 3 pond broodsuiker ? lood kaneel (1 lood = 15 gram) ? lood kruidnagel 1 liter azijn 1 lood perenrood in een lapje. Bereidingswijze Vermeng alle ingredienten en laat dit alles te zamen drie uur flink koken. Doe dan het deksel op de pan ... bekijk recept »
4 peren geschikt om te kokenniet te groot ? liter rode wijn 150 gram suiker 1 citroen 1 kaneelstokje 4 walnoten in dop Bereidingswijze Snijd de citroen in stukjes en breng het aan de kook met de rode wijnsuiker en kaneelstok. Laat dit zachtjes 10 min... bekijk recept »
4 peren van gelijke grootte 30 gram boter 20 gram suiker 20 gram boter 50 gram bruine suiker 1 citroen. Voorbereiding Men kan de peren ook ongschild in de oven zettenruim bestrooid met bruine suiker en op de bodem van den vuurvaste kom 1 cm koff... bekijk recept »
voor de peren: 4 middelgrote peren met steeltje 3 eetlepels honing 1 kruidnagel 1 kaneelstokje 3/4 liter zoete dessertwijn voor de saus: 1 1/2 droge witte wijn 20 gram vanillesuiker 100 gram suiker 4 eidooiers en 1 heel ei 1/2 chocoladelikeur (v 200... bekijk recept »