1000 recepten met peren
4 halve peren 2 lepels bloemenhoning 4 plakken verse geitenkaas van 1/2 cm 2 lepels bloemenhoning 4 lepels pistachenoten peper Bereidingswijze Van bolle kant van 4 halve peren stukje afsnijden en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. 2 eetlepels... bekijk recept »
8 stevige peren 500 ml fruitige rode wijn 1 zakje vanillesuiker Bourbon (van Dr Oetker) 200 g suiker 1 kaneelstokje 3 kruidnagels 5 druppels Citroenaroma Voor de saus: 250 ml kookvocht van de peren 1 eetlepel vanillepudding poeder 4 eetlepels rum 250... bekijk recept »
11/2 kg roodkokende stoofperen (bv. Gieser Wildeman)1 kaneelstokje2 el citroensap50 g fijne tafelsuiker11/2 el aardappelmeelsnufje kaneelpoeder. Voorbereiding Peren schillenhalveren en klokhuizen verwijderenperen in een pan doen met kaneelstokjecitro... bekijk recept »
4 rijpe stevige peren 40 g boter 1 el suiker 4 el perendiksap halve lt kaneelijs kaneel Bereidingswijze Snijd 4 rijpe stevige geschilde peren in smalle parten. Bak in 40 g boter de peren aan beide kanten tot ze warm zijnbestrooi met 1 el suiker en la... bekijk recept »
Stoofpeer (1.5 kg.) Geitenkaas (200 gram) Nootpistache-gepelde (100 gram) Kaneelstokje (1 x) Vanillestokje (1 x) Wijnrode (3 dl.) Portrode (3 dl.) Suiker (50 gram) Gelatine (6 blad.) Hulpmiddelen Benodigde materialen: een niet-aluminiumpanee... bekijk recept »
- 2 kg. stoofperen (Gieser Wilderman) - 5 dl. rode wijn - 100 gram suiker - 2 kaneelstokjes - 1 kruidnagel - 2 citroenschilletjes - handvol rozijnen - 2 theel. aardappelzetmeel (of maizena) Bereidingswijze 1. In een ruime pan de rode wijnsuikerkaneel... bekijk recept »
5 peren pocheervocht: 1liter water,250 g suiker,vanillesuiker,citroensap roomijs,chocoladesaus Bereidingswijze De peren gedeeltelijk schillen,halveren en het klokkenhuis verwijderen. De peren vervolgens pocheren in een pocheervocht Een chocladesaus b... bekijk recept »
5 peren 1 fles witte wijn 250 gr suiker1. Witte wijn met suiker aan de kook brengen.2. De peren schillen en halveren, klokhuis verwijderen.3. Gedurende 10 minuten pocheren in de wijn. De peren moeten onder staan, eventueel wat water toevoegen.4. Pere... bekijk recept »
Voor 6 personen: 6 stevige rijpe peren 100 gr witte basterdsuiker 2 kaneelstokjes geraspte schil van een sinaasappel 2 kruidnagels 1 fles rosé Chocoladesaus: 175 gr pure chocolade 250 gr mascarpone 2 el sinaasappellikeurSchil de peren voorzichtig en ... bekijk recept »
4 stoofperen 2 bekers groene thee 2 stukjes verse gember (zonder schil) 1/2 citroen 1 beker suiker Ingredienten voor de saus: 1 beker joghurt 1/2 beker karnemelk 1 theelepel ahornstroop Fijngehakte pistachio's Bereidingswijze Pel de peren en... bekijk recept »