1000 recepten met peren
12 peren0,5 dl. citroensap5 dl sinaasappelsap5 dl. ananassap,1.5 ons suiker6 kaneelstokjes in 4 stukken1 dl. amaretto (niet zuinig zijn). Doe de sinaasappel- en ananassap met de suiker en de kaneelstokjes in een steelpan en breng het aan de kook. Laa... bekijk recept »
: 4 kleine peren (150 gr), 3 el citroensap1-2 chilipepers400 ml (droge) witte wijn150 gr suiker1 kaneelstokje2 tl bonte peperkorrels2 kruidnagels2 mespunten gemalen anijs1 mespunt gemalen kardemom. Peren schillen, steel niet verwijderen. Bedruppelen ... bekijk recept »
500 gr. peren in eigen sap 500 ml magere yoghurt 3 eieren 125 gr. magere kwark 100 gr. basterdsuiker boter wat koekkruimels 3 blaadjes gelatine Haal het sap van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Meng het geheel met de yoghurt. Breek d... bekijk recept »
Voor het schuimeiwit van 4 eieren,1 kopje suiker,2 el cacaopoeder. Voor de gepocheerde peren: 3 peren 2 kopjes champagne,1 kopje suiker,1 vanillestokje. Voor de chocoladecreme:2 kopjes slagroom,50 gram pure chocolade,2 el suiker,1 thl.vanille Hulpmid... bekijk recept »
1 liter notenijs 3 stevige handperen 250 ml Slagroom 2 eetl honing 1 cognac 25 gr Hazelnoten 25 gr Boter Suiker en Kaneel Hulpmiddelen Koekenpan en ijsschep Hulpmiddelen - Koekenpan en ijsschep Voorbereiding Hak de noten grof Schil de peren en snij... bekijk recept »
- 4 plakjes bladerdeeg, - 2 stevigeniet helemaal rijpe handperen - 100 gram blanke amandelen - 100 gram pecan noten - 3 eetlepels rietsuiker - 50 gram boter - 1 eidooier Suiker, boter en eigeel bij de noten doen, uit het bladerdeeg een zo groot mogel... bekijk recept »
4 rijpe handperen 50 gram suiker ½ liter rode wijn 2 kruidnagels 1 kaneelstokje 2 eetlepels bessengelei of bosvruchtenjam 1 liter vanilleroomijs ijswafeltjes als garnering kaneelpoeder Kook het rode wijnvocht in tot een siroop en roer de bessen... bekijk recept »
Doe voor de saus de in stukjes gebroken chocoladede suiker en de slagroom in een panzet op laag vuur en roer regelmatig tot de chocolade is gesmolten en het een dikke glanzende saus is. Breng op smaak met een scheutje rum of cognac en houd de saus wa... bekijk recept »
Voor de rolletjes: 2-3 middelgrote courgettes 200 gr jong belegen kaas 150 gr rauwe ham 2 grote blikken peren zout peper prikkers. Voor de marinade: 1/2 kop olijfolie 2 teentjes knoflook 1 ui bos peterseliebasilikum en bieslook scheutje witte wijn 1 ... bekijk recept »
4 grote peren. 2 eetlepels citroensap. 75 gram bakkersmarsepein. 2 eetlepels kersenbrandewijn. meel. 1 ei. paneermeel. De bakkersmarsepein met de kersenbrandewijn kneden en de perenhelften daarmee vullen. De randen met meel bestuiven en de perenhelft... bekijk recept »