1000 recepten met peren
1 meloen 300 g suiker 4 dl witte wijn 1 stengel vanille 2 handperen 200 gram suiker scheutje witte wijn 2 limoenen zure room Pureer de meloen en plaats de pan in een bak met ijsklontjes om de soep snel af te laten koelen. Voeg dan het sap van tw... bekijk recept »
Zandtaartdeeg: 150 gram zelfrijzend bakmeel 100 gram roomboter 50 gram witte basterdsuiker Cakebeslag: 200 gram tarwebloem 200 gram witte basterdsuiker 200 gram roomboter 5 kleine eieren 1 1/4 theelepel bakpoeder 1/2 theelepel zout 4 theelepels cacao... bekijk recept »
4 stoofperen 50 gram bruine suiker 1 dl water stukje pijpkaneel 2 kruidnagels 1 glas rode wijn Was en schil de peren en verwijder het klokhuis. Zet ze rechtop in een kleine maar hoge overvaste schotel. Maak een mengsel van het water, de suiker en de ... bekijk recept »
4 stevige peren 4 plakken parmaham naar smaak koriander toevoegen 250 gram varkensgehakt 2 eidooiers 1 deciliter witte wijn 60 gram boter naar smaak zout toevoegen naar smaak peper toevoegen Schenk de wijn erbij en verspreid klontjes boter over het ... bekijk recept »
4 - 6 stoofperen 4 dl rode wijn 4 tl kaneelpoeder 2 el honing 3 kruidnagels kaneelijsslagrooom Bereidingswijze Doe de wijn met de kruidnagelskaneelpoeder en honing in een pan en breng aan het aan de kook. Schil in de tussen tijd de perensnijd ze in v... bekijk recept »
3 eet.ahornsiroop3 eetl.suikerstroop, 4 eetl. bruine suiker,100 ml dikke room, 4 eetl. ongezouten boter4 rijpe perensap van 1/2 citroen3 eetl. kristalsuiker. ijs naar eigen keuzetakjes verse munt Schil de peren en snijd ze in 6 parten en verwijder he... bekijk recept »
30 gr gepelde hazelnoten 4 eetl lichtbruine basterdsuiker 15 gr koudeongezouten boter 4 groterijpe peren 1/2 citroen 1 eetl vers citroensap Spreid de noten uit in een braadpan of op een bakblik en rooster ze 10 minuten in de oven. Probeer of ze gaar ... bekijk recept »
4 stoofperen50 gram bruine suiker1 dl waterstukje pijpkaneel2 kruidnagels1 glas rode wijn. Was en schil de peren en verwijder het klokhuis. Zet ze rechtop in een kleine maar hoge overvaste schotel. Maak een mengsel van het water, de suiker en de wijn... bekijk recept »
375 g Spekdoorregengerookt 750 g sperciebonen 1 takje bonenkruit 500 g aardappelenvastkokend 500 g perenstevige 2 EL Meel witte peper Hulpmiddelen Panmes Hulpmiddelen - Panmes Voorbereiding Spek in ca. 1/2 cm dikke plakken snijden en met 0,5 L... bekijk recept »
1 kleine ronde brie(ongeveer 250 g.)bovenkantje "topping" 50 ml geroosterde en gehakte hazelnoten 1/2 rijpe peer in kleine blokjes 1 el bruine suiker 1 tl hazelnoot-likeur Vermeng de hazelnoten, peer, suiker en likeur in de kom snijdt het korstje aan... bekijk recept »