1000 recepten met peren
5 plakjes bladerdeeg. 3 stevige handperen. 1 citroen. 50g boter. 50g witte basterdsuiker. bloem voor bestrooien. Schenk de citroensap over de peren en bestrooi ze met citrenrasp. Snij de boter in blokjes en leg de helft van de boter en de helft van ... bekijk recept »
3 middelgrote peren 2 eetlepels witte basterdsuiker 1 theelepel kaneelpoeder1 eetlepel citroensap 2 eetlepels IJSKOUD water 50 gram poedersuiker 80 gram bloem 50 gram boter of margarine + klontje voor het invetten Hulpmiddelen Springvorm van 20 cm. ... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg4 kleine rijpe peren8 bolletjes gember (baukje)2 eetlepels rozijnenboter1 ei2 eetlepels suiker evt. roomijs of vannillevla Schil de peren en steek met een appelboor de klokhuizen eruit. Maak de holtes eventueel iets wijder. Hak de... bekijk recept »
Voor het deeg: 55 gram ongezouten boter, 115 gram bloem, 25 gram cacaopoeder, 55 gram fijne kristalsuiker, 1 groot scharreleigeklopt, Voor de vulling: 3 el sinaasappelmarmelade, 2 rijpe perengeschildin vieren, 115 gram pure chocolade (70% cacao, 55 g... bekijk recept »
Schil de perenhalveer ze en haal desgewenst het klokhuis eruit. Het is niet strikt noodzakelijk. Kleine stoofperen worden ook wel geschild en heel gestoofd zelfs met het steeltje er nog aan. Alleen het kroontje wordt dan verwijderd. 1 kilo stoofperen... bekijk recept »
4 dikke sneetjes vloerbrood (spelt) 25 gr roomboter 2 kleine handperen 200 gr geitenbrie 2 takjes tijm Verwarm de ovengrill voor. Kwast het brood aan beide kanten dun in met olie. Snijd elke boterham schuin in 3-4 repen. Leg ze op een rooster. Snijd ... bekijk recept »
4 taartbodempjes in brokkeldeeg400 gr Brusselse kaas2 malse Belgische peren(Doyenne du ComiceBeurre Hardi)1/2 l witte wijnsap van 1/2 citroen1 scheut vers geperst sinaasappelsap1 pijpje kaneel1/2 kg bladspinazie100 gr roomboter Biersaus: 1 flesje Kr... bekijk recept »
-6 geitenkaasjes -3 peertjes genre Durondeau -8 eigelen -240g kristalsuiker -2,5 dl graanjenever -honing -amandelschilfers. Voorbereiding Schil de peren en verwijder het klokhuis. Maak een brunoise van de peertjes en stoof ze kort aan in wat boter. ... bekijk recept »
300g tagliatellenaturel (Pastella)2 bosuitjes1 el. olijfolie150 ml. droge witte wijn200 gr. gogonzola (Galbani)200 ml. cr?me fra?che50 gr. pecannoten2 handperenzoutversgemalen peperhandje rucola. Kook de tagliatelle beetgaar.Maak de bosuitjes schoon ... bekijk recept »
4 hele eieren en 4 eierdooiers4 el poedersuiker8 el donker laaggegist bier (ale)1 el Jagermeister (of Angostura bitter) Bereidingswijze Doe de eiereneierdooiers en suiker in een grote vuurvaste kom en klop met een garde of mixer tot het geheel zeer d... bekijk recept »