1000 recepten met peren
4 handperen2 eetl. citroensap1 citroen1 sinaasappel50 ml amandellikeur7 dl water2 eetl. geschaafde amandelen250 g ricotta1 vanillestokje, opengesneden4 eetl. poedersuiker1. Schil de hele peren met een dunschiller en wrijf ze in met citroensap tegen h... bekijk recept »
200 g peultjes, afgehaald2 kleine peren of 1 grote rijpe peer2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes (blad apart houden voor garnering)150 g taugé1 lente-/bosuitje, in smalle ringenvoor de sesamdressing:2 eetl. sojasaus (ketjap manis)2... bekijk recept »
2 zachte peren 1 el citroensap 200 g chocolade 8 sneden toastbrood 1 tl kaneelpoeder solo1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in fijne plakjes. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren. Rasp de chocolade in schilfers.2. Besmeer ... bekijk recept »
115 gr bloem 3 eieren, gesplitst 200 ml melk 1 tl bakpoeder snuifje zout arachide-olie 2 peren 1 el suiker 1 kl vanillesuiker solo, bakken en braden1. Klop de eiwitten stijf. Meng de bloem, de eierdooiers, het bakpoeder en het snuifje zout met de ... bekijk recept »
250 g Solo Light 5 eieren 250 g suiker 250 g zelfrijzende bloem 100 g cashewnoten ongezouten 2 peren 1. Laat de Solo Light zacht worden en meng onder de eieren.2. Voeg de suiker en de bloem toe.3. Bruin de noten in een hete pan en hak ze daarna fi... bekijk recept »
1 halve fles pisang ambon 2 st conferenceperen 1 halve liter water en 75 gr suiker 1 beetje roomijs, wqt muntblaadjes en chocoladeschilfers 2.5 dl room, 0.5 dl advocaat en 1 eetl bloemsuiker voor de saus1. Schil de peren maar laat er een kraagje aan.... bekijk recept »
16 velletjes filodeeg van ongeveer 3 bij 4 cm Solo Vloeibaar 4 peren 125 g gorgonzola 6 plakjes rauwe ham 1. Bestrijk het filodeeg met behulp van een penseel voorzichtig met de Solo Vloiebaar. 2. Schil de peren en ontpit ze. 3. Snij ze daarna same... bekijk recept »
4 grietfilets, elk 200 gr 4 halve peren op siroop 1 eierdooier 1 dl room 1 kl verse gehakte dragon 1 el verse gehakte peterselie 1 citroen (sap) solo vloeibaar peper&zout (pezo)1. De oven voorverwarmen op 250°.2. De visfilets afspoelen en droog... bekijk recept »
2 rijpe peren en 500 gr witloof 8 st tongfilets en 1/2 l visbouillon 1 borrelglaasje sherry en 1 dl witte wijn 100 gr boter 1 dl perensap en 50 gr gemalen kaas1. Pocheer de tongfilets in de visbouillon met de sherry. Snipper het witloof en pocheer he... bekijk recept »
2 uien (geraspt) 3 teentjes knoflook (geperst) 3 el olijfolie 3 el honing 2 el verse koriander 1 theel gemberpoeder 1 mespunt safraan peper en zout 1 hele maïskip, in stukken 1 el olijfolie 150 gr amandelen 300 ml kippenbouillon 2 stevige p... bekijk recept »