1000 recepten met peren
6 stoofperen geschild in kwarten60 gram suiker1 kaneelstokje400 gram rodekool in zeer dunne reepjes1 rode ui in dunne halve ringen2 eetlepel rodewijn4 eetlepel olie150 gram zuurkoolspek in dunne reepjes1. Zet de peren op met 350 ml water, de suiker e... bekijk recept »
1 kilogram vastkokende aardappels, met schil, schoongeboend, in schijfjes5 eetlepels olijfolie750 gram varkensfilet, in plakken van ca. 2cm2 uien, gesnipperd3 teentjes knoflook, fijngehakt200 gram magere gerookte spekreepjes5 peren, geschild, in part... bekijk recept »
100 g parmaham, dun gesneden2 stevige peren (conference)1 eetl. olie50 g walnoten, grof gehakt150 g gemengde jonge bladslavoor de dressing:4 eetl. olijfolie2 eetl. balsamicoazijn1 theel. scherpe mosterdzout en versgemalen peper1. Verwarm de oven voor... bekijk recept »
voor de peertjes:500 g stoofperen, geschild, in vieren400 ml water150 g suiker1 citroenschil, zonder wit1 kaneelstokje3 kruidnagelenvoor het taartje:1 theel. boter1 eetl. bloem4-6 plakjes bladerdeeg, ontdooid1 eetl. suikermespunt kaneelpoeder4 kleine... bekijk recept »
2 uien, geraspt3 teentjes knoflook, geperst3 eetl. olijfolie3 eetl. honing2 eetl. verse koriander1 theel. gemberpoedermespunt saffraanzout en versgemalen peper1 hele maïskip, in stukken1 eetl. olijfolie150 g amandelen300 ml kippenbouillon van ta... bekijk recept »
12 witte asperges 2 peren 4 el havervlokken 2 el pijnboompitten ½ el kokosolie 4 el peterselie Keukenbenodigdheden: bakpapier1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Snijd 1 centimeter van de onderkant van de asperges af. 3. Schil de as... bekijk recept »
200 gram parmaham, dun gesneden2 stevige peren (conference)1 eetlepel olie50 gram walnoten, grof gehakt 50 gram gemengde jonge bladslaVoor de dressing: 4 eetlepels olijfolie2 eetlepels balsamicoazijn1 theelepel scherpe mosterdZout en versgemalen pepe... bekijk recept »
250 gram cranberry€™s2 rijpe handperen 2 eetlepels citroensap 250 gram suiker 2 eetlepels crème de cassis 4 bolletjes vanille-ijs 4 blaadjes basilicum1. Was de cranberry€™s2. Schil de peren en snijd ze in de lengte doormidden3. Verwijder de klokhuiz... bekijk recept »
2 peren (rijp)4 plakken Italiaanse ham (prosciutto crudo)1 kl verse rozemarijn (gehakt)4 handvol rucola4 el zachte geitenkaas (of gorgonzola)2 el porto1 kl dijonmosterdolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 220°C. 2. Spoel de peren en halve... bekijk recept »
12 sneetjes peperkoek2 peren1 bundel groene asperge1 zakje gemengde sla2 el hazelnoten (gehakte)1 el honing1 kl mosterd4 el maïsolie2 el notenolie2 el balsamicoazijn140 g Pas de bleu140 g Keiemse Witten140 g Wavreumont1. Rooster de hazelnoten in een ... bekijk recept »