1000 recepten met peren
6 hamburgerbroodjes700 g varkensgehakt400 g rodekool2 sjalotten2 tenen knoflook150 g mayonaise2 el olijfoliepeperzout2 durandeau-peren (voor de perenrelish)2 kaneelstokjes (voor de perenrelish)4 kruidnagels (voor de perenrelish)110 g rietsuiker (voor... bekijk recept »
4 lamsmedaillons1 rodekool4 peren5 el zonnebloemolie1 el rode wijnazijn1 el fijne suiker2 takjes bladpeterselieversgemalen peperzout1. Snij de rodekool in zo fijn mogelijke repen. Verwarm 3 eetlepels olie in de wok. Roerbak de koolreepjes 5... bekijk recept »
250 g bloem60 g quinoa (geroosterd)1 el bakpoeder0.25 kl zout2 el suiker3 eieren350 ml melk3 el zonnebloemolieboter4 peren (in partjes)1 limoen (sap)200 ml yoghurt30 hazelnoten (gemalen)1. Voorbereiding: Rooster de quinoagraantjes 2 minuten in een pa... bekijk recept »
6 biefstukken (dikke, bv. rumpsteaks)6 peren5 dl witte wijn50 g poedersuiker2 dl rode wijn1 kl tomatenpuree1 kruidnagel1 el cognac1 sjalot1 onbehandelde sinaasappel3 el olie50 g ijskoude boter (in vlokjes)6 kl kersenconfituur (zwarte)6 takjes rode be... bekijk recept »
500 g bloem25 g gedroogde gistzout2 peren (dikke, Doyenné)400 g gorgonzola2 el rietsuikerolijfolie1. Verbrokkel de gist in een beetje lauw water en roer los. 2. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk er het gistpapje in en ... bekijk recept »
1 vel kruimeldeeg (kant-en-klaar)150 g bladspinazie2 peren0.5 citroen200 g gorgonzola50 g pijnboompitten2 kl paprikapoederbloemolijfolieuit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit ter... bekijk recept »
2 peren2 perziken1 onbehandelde citroen (sap en geraspte schil van)200 ml appelsap6 eieren250 ml room500 g verse kaas150 g bloem ( wat extra)3 blaadjes gelatine2 el suiker (voor het deeg)150 g suiker75 g ijskoude boter (in vlokjes wat extra)50 g maï... bekijk recept »
500 g abrikozen (verse)150 g gedroogde abrikozen3 peren (zoete)500 g geleisuiker ('extra fruit')1 el poedersuiker1 kl kaneelpoederklontje botersnuifje zout1. Doe de gedroogde abrikozen in een kom, schenk er water bij en laat 6 uur weken. 2. Spoel en ... bekijk recept »
800 g grietfilet4 peren (op stroop, gehalveerd)1 eidooier1 dl room0.5 el verse dragon (fijngehakt)1 el peterselie (fijngehakt)0.5 citroen (sap)peperzout1. Spoel de visfilets af en dep droog. Laat de peren goed uitlekken. 2. Hak de dragon en de peters... bekijk recept »
80 g walnoten2 el suiker2 stronkjes witloof2 appels2 peren150 g gorgonzola5 el appelazijn4 el druivenpitoliepeperzout1. Hak de walnoten grof. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem en doe er de helft van de noten bij. Laat ze karamelliseren tot z... bekijk recept »