1000 recepten met peren
12 citroen (sap)4 peren100 g bittere chocolade2 el fijne suiker50 g cassonade100 g bloem75 g zachte boter1. Verwarm de oven voor op 180 ° C. 2. Rasp de chocolade zo fijn mogelijk. Laat de boter smelten. Vermeng de chocolade met de bloem en de cas... bekijk recept »
600 g varkensgebraad (varkensschoudergebraad)80 g pancetta500 g boschampignons2 peren5 blaadjes salie50 g rozijnen50 g walnoten (gehakt)500 ml kalfsfond50 ml Noilly Prat2 el groene peperkorrel (uit blik)Sausbinderboterpeperzout1. Verwarm de oven voor... bekijk recept »
8 flinterdun kalfslapjes (van 80 g)8 plakjes gezouten spek2 peren4 sjalotten14 salie (blaadjes)160 g mozzarella400 ml kalfsfondolijfoliezoutpeper1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in kwartjes. Snij de mozzarella in 8 plakjes. 2. Leg... bekijk recept »
500 g gemengd gehakt150 g blauwschimmelkaas2 uien2 appels2 peren50 g amandelschilfers0.25 kl ras-el-hanout1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)boterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het gehakt rul in de pan, kruid met ras-el-hanout, peper... bekijk recept »
200 g bloem ( wat extra)1 kl suikersnuifje zout100 g ijskoude boter ( extra)1 ei100 g boter100 g suiker1 zakje vanillesuiker2 eieren50 g bloem75 g amandelpoeder1 el perenlikeur3 peren4 el abrikozengelei1. Kneed de ingrediënten voor het deeg kort door... bekijk recept »
2 aubergines150 ml room200 g pompoen150 g gorgonzola100 g pancetta50 g walnoten (gehakt)1 rode ui1 kl rozemarijn1 kl tijm1 kl oregano4 el honingolijfolie500 g farfalle200 g bladspinazie2 teentjes knoflook2 sjalotten2 perenpeperzout1. Snij het vruchtv... bekijk recept »
1 rundergebraad (ongeveer 1,2 kg)250 g champignons400 g spinazie1 rol bladerdeeg1 sjalotpeperzout8 stoofperen (kleine)1 onbehandelde citroen150 g suiker2 kaneelstokjes250 g kastanjes (gekookt)2 el zilveruien (gepeld)250 ml witte wijnboter200 g veenbe... bekijk recept »
2 peren60 g camembert (in dunne plakjes)2 vellen bladerdeeg30 g gesmolten boter1 el bruine suiker1 el verse tijm (blaadjes)1 ei (losgeklopt)peper50 g rucola2 el zongedroogde tomaten2 el pijnboompittenolijfoliebalsamicoazijn1. Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »
2 peren (rijpe)750 g knolselder (geschild en in stukjes)1 l groentebouillon30 g blauwschimmelkaas (verkruimeld)1 ui1 teen knoflook (gesnipperd)2 el verse tijm (fijngehakt en enkele takjes extra)olijfoliepeperzout1 stokbrood (klein in schuine sneetjes... bekijk recept »
2 peren (bv. williams)300 g veldsla4 uien150 ml rode wijn2 el donkere balsamico1 el vloeibare honing1 mespuntje kruidnagelpoeder1 mespuntje piment1 laurierblaadje2 el olijfoliezoutversgemalen peper2 el boter1 el poedersuiker100 g gepelde amandelen150... bekijk recept »