1000 recepten met peren
4 conference-peren200 g ongezouten pistachenoten (gepeld)160 g poedersuiker100 g pistachepoeder150 g amandelpoeder1 vanillestokje6 blaadjes gelatine6 eieren160 g boter4 el perensorbet (of perenijs of pistache-ijs)25 cl magere melksuikerwater (1 op 1 ... bekijk recept »
voor 6 personen: zo'n 5 dl droge witte wijn of water 180 gram fijne tafelsuiker 1/2 citroen 1 kaneelstokje 2 kruidnagels 3 handperen 2 1/2 dl melk 130 gram amandelpoeder 1 steranijs 3 blaadjes witte gelatine 3 eierdooiers 2 1/2 dl slagroomBreng de wi... bekijk recept »
Voor de chocoladesaus: 1 dl melk, 75 g suiker 75 g chocolade. 4 Pidy - Choux van 7,5 cm 4 halve gepocheerde peren , 1,5 dl room, 15 g suiker, 3 eetlepels advokaat, 4 bollen vanille-ijs, chocoladekrullen en poedersuiker, 1 banaanVoorbereiding : Voeg d... bekijk recept »
2 fazantenhennen 1 à 2 dl geklaarde boter 6 dl gevogeltebouillon sap van 2 sinaasappels 2 uitgestoken appels in ringen gesneden 2 in kwartjes gesneden peren 16 druiven ontpit en gepeld 20 g okkernoten peper van de molen zout 1 l suikersiroop met het ... bekijk recept »
Voor 4 personen 1 kg lamsschouder in stukken 4 wortels 2 rapen 2 stuks wit van prei 1 soeplepel olijfolie 1 kruidenbuiltje 25 cl witte wijn 1 glas madera 1 klein glaasje cognac 4 harde peren 2 trosjes rode druiven Zout, peperVerwijder het vet van het... bekijk recept »
[color=blue:c3a9180507]** Voor het zanddeeg:[/color:c3a9180507] 100 gr koude roomboter of margarine 150 gr tarwebloem 50 gr suiker 1 el water.[color=blue:c3a9180507]** Voor het cakebeslag:[/color:c3a9180507] 100 gr zachte roomboter of margarine 125 g... bekijk recept »
Een heerlijk wildgerecht: reeboktournedos, overgoten met een lekker calvadossausje. Voor 4 personen: Voor het vlees: 4 reeboktournedos bakboter peper en zout Voor de calvadossaus: 1 dl calvados 1 dl witte wijn 1 bokaal halve peren 1/2 dl room peper e... bekijk recept »
1 kalkoen van ca 3 kg., 1/2 kg gehakt(varkens-kalf), 1 ei, 1/4 kg diepvries-soepgroenten, 1 el peterselie, 1 el kappertjes ,4 teentjes knoflook, peper en zout, 1 ui, 100 gr chapelure, 10 druppels Tabasco. 250 gr bardeerspek 250 gr Veenbessen, 250 gr ... bekijk recept »
Voor 8 personen: 3 rijpe peren 4 aardbeien sap van 1/2 citroen 250 g mascarpone 3 eiwitten 2 eidooiers 12 à 14 sneetjes peperkoek 1 eetl. rietsuiker 1 eetl. bloemsuiker 1 zakje vanillesuiker 1 dl Muscat de Rivesaltes(of amaretto) 5 eetl. cashewnoten-... bekijk recept »
600 g grietfilet 200 g ham 4 plakjes Ambiorixkaas 2 peren (Conference) 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 4 blaadjes munt 2 dl visfumet 4 dl water 1 ei 100 g roomboter 400 g suiker 200 g bladerdeeg peper zoutDe grietfilets overlangs doorsnijden. De ver... bekijk recept »