1000 recepten met peren
1 kg peren 450 g suiker 2 teentjes look 1 klp steenzout 500 ml vlierbloesemazijn 1 ui 1 Elp mosterdpoeder 1 Elp kaneelpoeder 1/2 à 1 Elp Sambal 1/2 klp citroenzuur 1 Elp gember of gemberpoeder 1. Schil de peren en verwijder de klokhuizen.2. ... bekijk recept »
1 Merengue 1 250 gram Mascarpone 4 eetlepels Crema Limoncello 1 citroen 1 blik Peren op zoete siroop 100 gram suiker 1 Walnoten of hazelnoten 1 reep Pure chocolade 1 doosje frambozen of bosbessen 1. Maak eerst merengue of koop kant en klaar2. Me... bekijk recept »
4 grote, sappige, rijpe peren 0.25 l rode porto 3 eetlepels honing 150 g verse Parmezaanse kaas in één stuk 6 eetlepels balsamicoazijn 1 handje pijnboompitjes 1. Schil de peren maar laat ze heel en laat het steeltje eraan zitten. 2. Leg ze in een ... bekijk recept »
4 grote, stevige peren 125 g bloem 1 eetlepel suiker 1 eetlepel Solo Vloeibaar 1 ei 15 cl melk 1 eetlepel perenalcohol zout1. Zeef de bloem met een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje. Splits het ei en doe de dooier in het kuiltje. Voeg ... bekijk recept »
5 eidooiers 4 eiwit 100g fijne kristalsuiker 2 peren (naar smaak en keuze) 500g mascarpone 2 dl koffie 1 dl perenlikeur 3el cacaopoeder 200g lange vingers1. Schil vooraf 2 peren en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kommetje en voeg er na... bekijk recept »
1 peer 300 ml rode wijn 1 kaneelstokje 1 kruidnagel 2 el confituursuiker 1/2 citroen 1/2 sinaasappel 1 el nootmuskaat 1 cm verse gember 1/4 vanillestokje 65 g zwarte chocolade côte d’or 15 ml melk 1 ei 40 g fijne suiker 40 g ongezoute... bekijk recept »
Zeeuwse platte oesters De viswinkel heeft het hele jaar door oesters. Het gaat dan meestal om zogeheten creuses. De naam klinkt Frans, maar het is een soort die van oorsprong uit Japanse wateren komt. Hij is sterk en groeit snel, zo snel dat hij een ... bekijk recept »
3 ons zachte geitenkaas 16 eetlepels honing2 peren ,4 madarijnen,2 fuji appels,2 bananen zoete druivenen of meloen of aardbeien.(seizoen) 4 grote stukken aliminiumfolie in een vorm (schaaltje)....vouwen. elk vormpje vullen met een deel van de zachte ... bekijk recept »
1 blik ananas op zware siroop(nettogewicht ca. 850 gram) 275 gram witte basterdsuiker 2 eetlepels citroensap 50 gram gemalen kokos(klapperConimex) 1? dl pinacolada 1 zakje santen(conimex) 2 mango's 2 peren 3 bananen Zet het ananas-sorbetijs ca. 30 mi... bekijk recept »
1. Schil 2 peren en verdeel ze in partjes. Rijg ze afgewisseld met amarenekersen (uit blik of pot) aan prikkers. Giet in champagneglazen per glas 1 eetlepel blue curaçao. Schenk er gekoelde cava of prosecco op en zet de vruchtenstick erin. 2. Vervang... bekijk recept »