860 recepten met pruimen
300 g pruimen, ontpit en in stukken het sap van 1 citroen 200 g suiker 1 vanillestokje 1. Pureer de pruimen in een keukenrobot. Giet deze puree in een kookpot en voeg het citroensap, de suiker en het doormidden gesneden vanillestokje toe. 2. Breng... bekijk recept »
500 gram gemengd rood fruit als pruimen, aalbessen, frambozen, kersen, aardbei100 gram geleisuiker speciaal1 eetlepel citroensap1 theelepel citroenrasp1. Snijd 200 g van het fruit in mooie stukjes en verdeel dit over 4 hoge glazen. Ontvel bij de rest... bekijk recept »
4 kippenbouten of kipkarbonades4 eetlepel olijfolie2 grof gesnipperd2 teentje knoflook gesnipperd1 theelepel kaneelpoeder1 theelepel gemberpoeder2 kippenbouillontabletten4 stevige appels geschild, in poartjes200 gram zwarte pruimen zonder pit3 eetlep... bekijk recept »
4 plakjes (roomboter)bladerdeeg, ontdooid4 eetlepels jam naar keuze8 pruimen, zonder pit, gehalveerd of in vieren1 ei, losgeklopt3 eetlepels suiker2 passievruchten100 milliliter sinaasappelsap2 eetlepels gehakte munt of citroenmelissebakplaat met bak... bekijk recept »
600 gram rijpe pruimen, gewassen50 gram 2 eetlepels suiker1 zakje vanillesuiker1 kaneelstokje200 milliliter slagroomeventueel munt om te garneren1. Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Snijd de helften in stukken en zet op met 50 gram suiker, ... bekijk recept »
100 gram melkchocolade, in stukjes100 gram pure chocolade, in stukjes75 gram boter1 eetlepel honing2 eetlepels slag- of kookroom100 gram gedroogde pruimen, in stukjes50 gram walnoten, grof gehakt100 gram lange vingers, verkruimeld4 eetlepels geraspte... bekijk recept »
500 g kipkarbonades, gehalveerdzoutversgemalen peper3 eetl. olijfolie2 uien, in partjes2 teentjes knoflook, in plakjes400 ml kippenbouillon (van tablet)1 klein kaneelstokje1 eetl. honing1 eetl. gemalen koriander (ketoembar)1 theel. gemalen komijn (dj... bekijk recept »
510 g bloem 16 g kaneel 90 g poedersuiker 125 g Solo 3 eidooiers 2 kl bakpoeder 1 kg pruimen (vers & ontpit of diepgevroren) 3 el bruine suiker1. Verwarm de oven voor op 180 °C.2. Roer de Solo en de suiker tot een luchtig geheel. Voeg de eidooier... bekijk recept »
800 gr everzwijnragout 2 glazen witte wijn 150 gr rozijnen 200 gr gedroogde pruimen boter 1 ui fijngesneden 4 lepels suiker 2 lepels citroensap1. Braad het vlees aan in de hete boter ook de ajuin, kruid met peper en zout en overgiet met de witte w... bekijk recept »
800 gram rundvlees van schouder of staartstuk (sucadelappen bv.) 100 gram bloem 50 gram boter 2 stuks uien 1 liter vleesbouillon 2 stuks grote winterwortel 100 gram gedroogde pruimen 2 glazen rode wijn (bij voorkeur Nebbiolo) 1 blaadje laurier k... bekijk recept »