623 recepten met vijgen
7 en een halve dl. rode wijn 1 eetl. creme de cassiscitrusschil 4 verse vijgen 3 bladeren citroenmelisse 1 kruidnagel 1 dl. room 1 vanillestokje Kook het vocht in tot de helft. Neem de helft ervan af en giet deze ingekookte saus om de vijgen. Kook de... bekijk recept »
300gr volkorenmeel 200gr tarwebloem+extra om te bestuiven 7 gr zout 1 zakje gedroogde gist(7 gr) 1 eetlepel donkere basterdsuiker 50gr zachte boter 3 dl handwarm water 75gr vijgen 75gr walnoten Hulpmiddelen Bakpapier kom mes oven Hulpmiddelen - Bakp... bekijk recept »
8 plakken stevig brood,geroosterd. 1-2 teentjes knoflook gehalveerd3-4 el olijfolie grof gemalen zout.dungesneden rauwe ham(parmaham) rijpe vijgen Beleg de plakken met rauwe ham en serveer met vijgen. bekijk recept »
3 verserijpe vijgen 3 plakjes rauwe ham gemalen peper 6 blaadjes citroenmelisse/basilicum Snijd de vijg kruislings door en vouw het open als een soort bloem. Schik er in grillige vorm een sappig plakje rauwe ham (of bij voorkeur prosciutto/serranoham... bekijk recept »
4 verse vijgen 2 eetl. suiker snufje kaneel scheut zoete witte wijn of port 4 bolletjes vanille-ijs Voorbereiding Verwarm de oven voor op 200 gr. C. Bereidingswijze Snijd de vijgen in zodat er 4 partjes ontstaan maar snijd niet tot onder toe doo... bekijk recept »
Amandelen vijgen hazelnoten Malaga-rozijnen Bereidingswijze Het bestaat uit een mengsel van notenrozijnen en vijgendie de kleur hebben van de pijen van de vier grote bedelorden: amandelenin de koekenpan geroosterdzodat men de velletjes eraf kan schui... bekijk recept »
200 g gedroogde vijgen 150 g ruby port 500 ml slagroom 1 vanillestokje 150 g suiker 2 eierdooierslosgeklopt 3 blaadjes gelatinegeweekt in koud water 4 puddingvormpjes Bekleed de puddingvormpjes met vershoudfolie. Snijd de vijgen open en bekle... bekijk recept »
8 verse vijgen - 50 g kaas en 100 ml dessertwijn . Vijgen in ingevette ovenschaal leggen en kaas 7-8 min. onder grill laten smelten. Intussen dessertwijn op hoog vuur stroperig inkoken. bekijk recept »
16 grote gedroogde vijgen (de lekkerste zijn die van AH met vanille) 12 halve walnoten 8 plakken serranoham 2 dl witte Chardonnay wijn 1 1/2 dl balsamico-azijn gemengde sla met rucola (AH) [Voor de dressing]: 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamic... bekijk recept »
6 stuks verse vijgen 12 plakjes rauwe ham gemalen zwarte peperkorrels. Vouw de plakjes ham dubbel en rangschik ze op de bordjes. bekijk recept »