Recepten met vijgen

623 recepten met vijgen

Vijgen

Vijgen

Vijgen

Vijgenparmezaanse kaasaceto balsamico 9jr Vijgen(zoveel je wilt) als je de schil niet wil/kan eten deze met een dun mesje voorzichtig vewijderen. Als dit heel makkelijk gaat is de vijg niet rijp genoeg. in 4ren delen en op een bord leggen.een stuk pa... bekijk recept »

Geflambeerde Vijgen Met Amaretto

6 vijgen boter 2 eetlepels suiker sap van 1 sinaasappel 1 borrelglas amaretto Zet de vijgen aan in boter en suiker. Laat dit even karameliseren en blus af met de sinaasappelsap. Laat dit even inkoken en flambeer met amaretto. bekijk recept »

Salade met warme vijgen en blauwe kaas

6 eetlepel(s) olijfolie 1/2 eetlepel(s) vloeibare honing 2 eetlepel(s) balsamico-azijn 1 zout 1 versgemalen zwarte peper 6 verse vijgen 100 gm eikenbladsalademelange met rucola 150 gm blauwaderkaas bv blue stilton 1 ovenschaal 1 plastic folie Voorber... bekijk recept »

Kwartels met een vulling van peperkoek en gedroogde vijgen

8 kwartels, leeggehaald zeezout, peper Voor de vulling4 plakken peperkoek, in blokjes200 g kippengehakt1 ei30 g rozijnen6 gedroogde vijgen, in blokjes enkele blaadjes verse dragon Voor de saus2 grote sjalotten, grof gehakt1 takje selder100 ml kippenb... bekijk recept »

Eend, vijgen en veenbessen

2 el honing4 takjes tijm, de blaadjes afgerist8 vijgen2 el balsamicoazijn4 el verse veenbessen16 sneetjes gerookte eendenborst1. Verhit de honing met de tijmblaadjes. Voeg de vijgen toe, omhul ze met de honing en laat 5 min. karameliseren. Haal de vi... bekijk recept »

Lepels met gerookte eend met vijgen

3 vijgen1 geschilde sinaasappel12 sneetjes gerookte eend zonder vet mirinsaus1. Snij de vijgen in kwartjes en verdeel ze over de presentatielepels. 2. Snij de geschilde sinaasappel in partjes en leg op elke lepel een partje. 3. Zet in elke lepel ee... bekijk recept »

Sabayon met vijgen, amaretti en marsala

4 eierdooiers80 g suiker80 ml witte wijn20 ml marsala4 amaretti-koekjes2 vijgen, in vier gesneden1. Giet de eierdooiers,de suiker en de 2 soorten wijn in een hoge kookpot en zet op een matig vuur. 2. Klop stevig op, vorm telkens een acht, tot het me... bekijk recept »

Foie gras met gekaramelliseerde vijgen

8 vijgen100 g suiker2 el water2 el citroensap1 steranijs1 kaneelstokje1 kruidnagel1 notenbrood, gesneden boter250 g rauwe foie gras blaadjes citroentijm1. Snij de vijgen kruisvormig in. Verhit de suiker met het water, het citroensap en de kruiden en ... bekijk recept »

Bruschetta met gorgonzola, vijgen en honing

½ stokbrood in 8 stukken van gelijke grootte 4 vijgen 200 g gorgonzola (of een andere blauwe kaas) honing peper en zout1. Snij 4 vijgen doormidden. Beleg de stukken stokbrood met 200 g gorgonzola (of een andere blauwe kaas). Werk af met een halve vij... bekijk recept »

Bread & butterpudding met vijgen

8 sneetjes niet te vers krentenbrood of notenbrood4 verse vijgen, in dikke plakken3 eieren200 ml slagroom (Melkan) of kookroom150 ml melk (Melkan)50 g suiker1 theel. kaneelpoeder1 theel. vanille-essence2 eetl. bruine basterdsuikerlage ovenschaal of q... bekijk recept »

Pagina 28 van 63