623 recepten met vijgen
8 vijgen 5 eidooiers 20 cl witte wijn 1 scheutje cointreau of grand marnier 80 g suiker 1 mespunt kaneel 1 dl slagroom1. Snijd de vijgen in partjes (6 of 8) en schik ze in schaaltjes of diepe borden.2. Klop de slagroom halfstijf met de kaneel.3. Klop... bekijk recept »
250 g cassisbessen (zwarte aalbessen) 100 ml cassissiroop 200 ml water 50 g suiker1. Bereiding van de sorbet 2. Warm de cassis op met de siroop, het water en de suiker. 3. Doe alles door een fijne zeef en laat goed afkoelen. 4. Doe de sorbet in de ij... bekijk recept »
15 gram Bertolli margarine 2 eetlepels sinaasappelsap 4 verse vijgen 4 lange, dunne plakken prosciutto zonder vet 16 salieblaadjes1. Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand. Smelt de margarine in een pan op laag vuur en roer er de twee eetle... bekijk recept »
Brickdeeg,eigeel, gandaham,foie gras,verse vijgen,appel,olijfolie,balsamicoazijn,verse bieslook1. Je neemt 2 brickdeegs en je wrijft ze in met eigeel. Dan leg je op ene kant van de brickdeeg met het eigeel de gandaham. Daarna leg je de andere brickde... bekijk recept »
2 dl rode wijn 2 dl wildfond 2 eetlepels Solo 4 eetlepels tafelsuiker 1 dl light room zout 800 g everzwijnfilet peper 8 kastanjes (voorgekookt) 4 aardappelen 4 vijgen (verse) 100 g walnoten (gehakt)1. Spoel de aardappelen en kook ze in gezout... bekijk recept »
4 hertensteaks 1 mango 4 vijgen 1 el frambozenconfituur 2 el frambozenazijn 1 dl porto 2 dl water 1 el wildbouillon 1 dl room rozemarijn solo, bakken en braden peper&zout (pezo)1. Snijd de mango en vijgen in blokjes en stoof ze aan in een beetje ... bekijk recept »
6 stuks verse vijgen 12 plakjes rauwe ham zwarte gemalen peperkorrels1. In plaats van vijgen kunt u ook dunne parten meloen of plakjes kiwi gebruiken. Was de vijgen en snijd ze in vieren. Vouw de plakjes ham dubbel en rangschik ze op de bordjes. Leg ... bekijk recept »
1 dl balsamicoazijn 50 gr suiker 4 vijgen 50 gr parmaham rucola olijfolie parmezaanse kaas of parmezaanse flakes (uit zakje)1. Breng 1 dl balsamicoazijn met 50 gr suiker aan de kook en laat op matig vuur in 4 a 5 minuten voorzichtig inkoken tot e... bekijk recept »
8 konijnenbillen 4 rijpe vijgen 80 g amandelen 4 teentjes knoflook sap van 2 citroenen 2 eetlepels honing 1 Knorr Bouillonketeltje kip bloem peper en zout Solo1. Wrijf de konijndelen in met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze rond... bekijk recept »
6 verse vijgen 1 kaneel-stokje 100 ml rode wijn 150 ml rode port 6 Jeneverbessen 12 kleine plakjes pain rustique of stokbrood. 8 plakjes geitenkaas van een rol met kost. blaadjes basilicum voor de garnering. beetje olijfolie 1. Vijgen met geiten... bekijk recept »