314 recepten met eend
1 glas rode wijn olijfolie 1 el worchestersaus 1 el sojasaus 1 sinaasappel 4 eendenborsten peper 2 el verse bieslook 1. Pers de sinaasappel uit en rasp de schil. Doe sap en zeste in een ruime diepvrieszak met de rode wijn, 1 el olijfolie, de wor... bekijk recept »
2 eendenborsten 2 zoete aardappelen 2 dl room 50 g geraspte mozzarella 50 g roquefort 50 g gruyère 4 stronken witloof 60 g walnoten 3 el notenolie 1 el xeresazijn 2 vaste peren 200 ml balsamicoazijn 2 el suiker1. Schil de zoete aardappelen en sni... bekijk recept »
4 filets van wilde eend 300 g zilveruitjes gepeld 500 g gemengde bospaddenstoelen schoongemaakt 2 dl jus van eend of wildfond 1 dl port wijn 1 el suiker 1 klontje boter 1 sjalot fijngesnipperd peper van de molen zeezout 2 takjes rozemarijn1. Blanchee... bekijk recept »
800 gram eendenhaasjes 250 gram shi takes 1 eetlepel verse peperkorrels 2 sjalotten 1 glaasje whisky scheut room olijfolie zout naar smaak1. Hak de sjalotten fijn.2. Snijd de shi takes in klein.3. Bak de gesnipperde sjalotten en de shi takes samen ... bekijk recept »
2 eendenborsten 1 nacht onafgedekt gekoeld 300 g eiernoedels van goede kwaliteit 2 el vloeibare honing 2 el lichte sojasaus 1 el sesamolie 2 el donkere sojasaus zwarte peper van de molen 30 g gember fijngehakt 1 teentje knoflook fijngehakt 1.5 ... bekijk recept »
Solo frituurolie 2 pastinaken 500 ml halfvolle melk 1 takje tijm 2 laurierblaadjes 1 tl truffelolie 100 ml light room 2 eendenborstfilets 2 el Solo Vloeibaar 1 el Solo Wikkel 0.5 knolselder 10 g gemengde noten 50 ml wildfond grof zeezout1. Ver... bekijk recept »
55 gr. bloem55 gr. kristalsuiker1 theezakjegroene of andere Chinese thee 200 gr. eendenborstfilet met velin stukkensuikerzoutVoor de dipsaus: 1 1/4 tot 1 1/2 dl. witte wijnazijn110 gr.kristalsuiker1 theel. chilivlokken of 1/2 gesnipperd chilipepertje... bekijk recept »
Vakantiegangers naar Frankrijk komen het vaak tegen: confit de canard. Gesudderde eend in delen die onder vet in een pot bewaard wordt. Vooral in de Dordogne en de Languedoc/Roussilion staan vaak borden met confit de canard of confit d&primeoie (gans... bekijk recept »
1 eend (1 1/2-2 kg) 3 stukjes gehakte gember 2 gehakte uien 1 theelepel zout 1 theelepel bruine suiker 6 eetlepels sojasaus 150 deciliter water 2 in segmenten gesneden lente- uitje; s 6 eetlepels olie Maak de eend schoon en wrijf hem droog. Wrijf de ... bekijk recept »
eendenborst Solo Light light room gember calvados kippenbouillon honing 1 appel (Jonagold) jonge spinazie gesnipperde sjalot peper zout vastkokende aardappelen olijfolie gehakte rozemarijn 1. Bak de eend lichtroze in hete Solo Light. Blus de ... bekijk recept »