314 recepten met eend
4 eendenborsten 100 g polenta 3 dl melk 2 dl water 200 g fijne groene aspergepunten Solo 6 eetlepels geraspte parmezaan 2 dl eendenjus of vleesjus 2 sjalotten olijfolie 3 takjes tijm enkele druppels xeresazijn 2 eetlepels tapenade van zwarte olijve... bekijk recept »
2 wilde eenden 1 grote of 2 kleine stoofperen (type conférence) 10 bosuitjes 1 druppel citroensap 1 el bruine suiker cognac 3 dl bruine fond 100 g bloem 15 cl water 1 eidooier 100 g Solo 8 stronken witloof peper zout muskaatnoot 1 fles kriekbier... bekijk recept »
500 gr couscousgries, 3 eendenborsten 50 gr boter 1 granaatappel 50 gr amandelschilfers geroosterd 1 theelepel kaneelpoeder handjevol verse koriander, gesnipperd handjevol verse munt, gesnipperd 2 el hoisin-saus olijfolie peper en zoutDoe het couscou... bekijk recept »
6 eendeborstfilets 200 gr trostomaten 1 dl sinaasappelsap 1,5 dl appelsap zout en peper 1 eetlepel bessengelei 1 dl wildfond bindmiddel 1 dl crème fraîchePel de trostomaten en zorg dat de zaadjes verwijderd zijn. Snijd het vruchtvlees van de tomaten ... bekijk recept »
1 tamme eend ca. 1 1/2 kg zout witte peper uit de molen 1 tl verse tijmblaadjes 2 teentjes knoflook, door de pers. 4 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden 12 groene olijven, ontpit 1 rode paprika, in blokjes gesneden 4 bosuitjes 1 dl. gevogelte bo... bekijk recept »
voor 4 personen: 2 eendeborstfilets 4 à 5 appelsienen 3 soeplepels griessuiker 3 soeplepels balsamico azijn peper en zoutJe legt eerst de eendeborstfilets in een pan met het vetgedeelte tegen de pan. Zo laat je het vet smelten. Eens het vet gesmolten... bekijk recept »
voor vier personen: 2 eenden 100 g in ganzenvet gekonfijte ganzenlever 1 dl kalfsbouillon een scheut kersenazijn 1 lepel sojasaus 6 boterraapjes (kool) port boter suiker Voor de chutney: 5 uien 2 appels (Elstar) 6 kweeperen 10 g gember 1/4 l zachte k... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 eend 2 eetlepels boter 1/2 rode kool 1 ui 25 cl geuze 1 eetlepel suiker 2 Renetappels peper en zoutSnij de eend in stukken, spijs met peper en zout en bak ze aan alle kanten mooi bruin in hete boter. Schaaf de rode kool in reepjes... bekijk recept »
1 tamme eend (ca. 2kg) 2 eetl. honing sap van 1 sinaasappel zout peper 1/4 ltr. bouillon 1 dl witte wijn mespunt gemberpoeder voor de saus: 75 g suiker sap van 2 sinaasappels en 1 citroen 2 theel. maïzena 2 eetl. grand marnier om te garneren: geraspt... bekijk recept »
1 wilde eend(circa 700 g) 3 eetlepels plantaardige olie 50 g buikspek 60 gr bleekselderij;wortel; ui 1/4 l rode wijn 1 eetlepel tomatenpuree 1/2 th lepel zout; versgemalen witte peper 1 laurierblad 1 takje: tijm en rozemarijn 1/4 l gevogeltefond 1 e... bekijk recept »