314 recepten met eend
Voor 4 personen: 2 koolrabi's 4 eendenborsten (wilde eend) 4 stukjes eekhoorntjesbrood 2 eetlepels spekblokjes 1 fijngehakt teentje look 2 blaadjes salie Bakken & Braden 2 eetlepels balsamicoazijn 1 eetlepel sojasaus ½ fijngehakte sjalot 2 dl wat... bekijk recept »
2 wilde eenden 100 gr. Pruneaux 1 1/2 dl. rode wijn 1 zacht zure appel 2 el. Citroensap 2 tl kaneel of speculaaskruiden bloem paprikapoeder 2 el. Olie zout en peperVul de eenden met een mengsel van de verkleinde pruneaux, de appel in stukjes... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 wilde eendenborsten 2 dl kalfsfond 2 dl bruin pilaarbijterbier 1 eetlepel acaciahoning4 wilde eendenborsten kruiden met peper en zout. Kort bakken en op warme plaats rustig laten bekomen. Voor de saus: 2 dl kalfsfond inkoken m... bekijk recept »
1 panklare eend van 2 1/2 kg 2 eetlepels olie 2 eetlepels lichte sojasaus peper uit de molen ----Voor de saus:---- 225 gm ananas uit blik, zeer fijn gehakt 1 eetlepel maizena, opgelost in 1 el ananassa; p 1 eetlepel zoete ketjap 1 eetlepel suiker 2... bekijk recept »
1 mangoananas (1/2)1 sjalot1 teen knoflook1 chilipeper (rood, zonder zaadjes, fijngesneden)2 el limoensap5 el wittewijnazijn120 g rietsuiker1 el arachideolie (of ghee)stukje gember (fijngehakt)1 tl korianderzaad3 kardemompeulen (gevijzeld)1 tl moster... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 jonge eend (ca 2 kg, keukenklaar), 3-4 el olie zout en vers gemalen peper 1/2 l sinaasappelsap 2-3 el sinaasappellikeur 1 el honing 100 g boter 2 onbehandelde sinaasappelen basilicumbladeren voor de decoratieDe eend met zout en pep... bekijk recept »
4 halve gezouten amandelen - 1/2 schijf ananas - madera gelei - 50 gram ganzeleverpastei - 1 eend - 0,1 dl slagroom Bereidingswijze Snij de borsten van de eend en sauteer ze in 15 minuten gaar. Gebruik de rest van de eend om een liter wildbouillon te... bekijk recept »
Eend van ca. 5 kg. 2 flessen Cognac 500gr. spekin dunne reepjes 1 fles olijfolie peper zout De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. Een longdrink glas voor de helft vullen met cognac. De oven 10 min. Voorverwarmen op 180 graden... bekijk recept »
een eend van ongeveer 1,5 a 2 kg twee grote flessen (Schotse) whisk(e)y spekreepjes en een fles olijfolie Hulpmiddelen Ovenschaalglazenbot mesbrandwondenzalfzachte vloer of een kussen Hulpmiddelen - Ovenschaalglazenbot mesbrandwondenzalfzachte vl... bekijk recept »
Voor de eend: zout - 1 eendgebruiksklaar (ca. 1,8 kg) Voor de marinade: 3 EL honing - ca. 150 ml sherry - 1 EL zout - 1/2 TL geraspte gember Voor de pannekoeken: 300 g tarwemeel - wat zout - 1/4 L kokend water - 1-2 EL sesamolie Bovendien: hoisinsaus... bekijk recept »