Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijvie Uit De Oven

400 gr. gewassen en gesneden andijvie1 bakje magere spekreepjes250 gr. half om half gehakt gekruid met mix voor kerrie gehakt van silvo1 ui1 teentje knoflookhalve liter aardappelpure (maggie)geraspte belegen kaas. Smelt in een hapjespan een klontje b... bekijk recept »

Andijvie Uit De Oven

400 gr. gewassen en gesneden andijvie1 bakje magere spekreepjes250 gr. half om half gehakt gekruid met mix voor kerrie gehakt van silvo1 ui1 teentje knoflookhalve liter aardappelpure (maggie)geraspte belegen kaas. Smelt in een hapjespan een klontje b... bekijk recept »

Andijvie Stamppot

Aardappelen,Andijvie,Melk,Magere spek blokjes MosterdNootmuskaate.v.tZout,Peper Mais olie,AzijnKook de aardappels goed gaar,afgieten en gaar stomen,stamp ze fijn.Doe er de gekookte melk bij en maak er puree van.Doe het mosterd papje er bij. En mix di... bekijk recept »

Andijvie-peerstamppot

600 g aardappelen, zout en peper, 400 g andijvie, 1 lenteuitje, 2 rijpe peren, 2 eetlepels pinda?s, 20 g (vloeibare) margarine, 1 dl warme halfvolle melk, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 VALESS gepaneerd, 40 g croutons Kook de aardappelen gaar. Snijd d... bekijk recept »

Ovenschotel Met Gehakt En Andijvie

1 kg aardappelen 1 dl volle melk 2 dl slagroom zoutpeper en nootmuskaat 75 gr mager ontbijtspek 500 gr mager gehakt 2 dl gezeefde tomaten 100 gr verkruimelde roquefort 60 gr geraspte kaas zout boter om te bakken Schep het gehakt mengsel in een ingeve... bekijk recept »

Stamppot Rauwe Andijvie

400 gram gewassen en gesneden andijvie1 kilo aardappelen250 gram magere spekreepjes1 eetlepel mosterd(evt klont boter)beetje melk1 teen knoflookpeperzout Maak puree van de aardappelen, scheutje melk en wat spekvet of een klont boter. (laat de pan op ... bekijk recept »

Andijvie Met Shoarma

Aardappels Andijvie 500 gr shoarma Geraspte kaas De shoarma bakken in de koekenpan, shoarma en andijvie stampot door elkaar roeren, dit alles op smaak maken met zout en peper. Alles in een vuurvaste ovenschaal scheppen en bestrooien met belegen ger... bekijk recept »

Andijvie Stamppot

- 4 grote aardappelen - 2 zakken (a 250 gram) gesneden andijvie - 1 kuipje tartex sandwich patefume - 75 gram fenegriek schapenkaas Maak van de aardappelen met de tartex een puree (het is wat aan de droge kant). Snij de kaas in kleine stukjes en ... bekijk recept »

Andijvie Met Knoflook En Kaas

400 gram panklare andijvie 2 teentjes knoflook 2 eetlepels zonnebloemolie 3 eetlepels geraspte 30+ kaas Verwarm de zonnebloemolie in de wok en doe de uitgeperste knoflook in de olie, wok de andijvie in ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Strooi de kaas ... bekijk recept »

Blauwe Andijvie

2 grote kroppen andijvie1 zak Italiaanse gesneden groente mix( vers)2 ons danisch blue1 1/2 ons zeeuws spekpeper1 eetlepel madras kruiden of beetje kerriepoederolijfolie en walnoten. Katenspek uitbakken, andijvie wassen en in stukken scheuren even in... bekijk recept »

Pagina 18 van 52