Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijvie op z'n javaans

1 kg andijvie 300 gm magere doorregen varkenslapjes 3 eetlepels olie 2 uien 2 teentjes knoflook 5 eetlepels ketjap 1 snufje ve-tsin 1 bouillonblokje 1 zout Maak de andijvie goed schoon, snijd ze fijn en laat ze zo goed mogelijk uitlekken. Snijd het v... bekijk recept »

Andijvie-rijstsoep

250 ml rijst ongekookt 350 ml ui fijngehakt 2 selderiestengels in dunne reepjes 2 kleine wortels in dunne plakjes 3 eetlepel(s) olijfolie 700 deciliter groentebouillon 10 rijpe tomaten fijngesneden, of 1 blik (400 ml) tomaten fijngesneden 1 krop andi... bekijk recept »

Stamppot andijvie en noten

1 kilo aardappels (kruimig kokend) 1 struik andijvie, circa 750 gram 100 g hazelnoten zout en versgemalen peper circa 5 eetl. olijfolie (extra verg; ine) Voorbereiding: Snijd de geschilde aardappels in stukken. Verwijder lelijke bladen van de andij... bekijk recept »

Gegratineerde vis met andijvie

750 gm andijvie 300 gm visfilets 1 peper 2 theelepels basilicum 4 eetlepels olie 2 eetlepels paneermeel 75 gm geraspte jonge kaas 3 eetlepels room andijvie in reepjes snijden en ca. 10 min. koken. Vis inwrijven met basilicum. In koekepan olie verhitt... bekijk recept »

Roerei met garnalen en andijvie

1 andijvie 2 el boter 1/2 el bloem 2.5 dl melk 6 eieren 1 el room 100 gr gepelde garnalen 2 el gehakte peterselie 4 boter taartjes Nootmuskaat Peper Zout Snijd de andijvie en kleine stukjes, spoel ze en laat uitlekken Bereid een bechamelsaus Smelt ... bekijk recept »

Varkensworst met marjolein en andijvie

1 krop andijvie 4 middelgrote aardappelen 1 grote wortel Boter Verse marjolein (tip 1 ) 600 gr verkensgehakt 1 ei 1 beschuit 100 gr braadmeel (tip 2) 1 dl room Foelie Peper Zout Maak de andijvie schoon Laat de bladeren heel en spoel het zand eraf in... bekijk recept »

Roergebakken andijvie (ah receptenkaart week42/43)

250 g eiermie 2 pakjes Quorn stukjes (a 175 g) 4 eetlepels ketjap manis 2 uien 3 eetlepels sesamolie (fles a 250 ml, AH) 1 eetlepel sesamzaad 1 zak AH Panklare Andijvie (400 g) Zout Peper Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing Quorn vermengen met 3... bekijk recept »

Roerei met andijvie (ah receptenkaart week 14/15 2001)

3 bosuitjes 1 zakje verse peterselie (30 g, AH) 8 eieren (M) 1 zak gesneden andijvie (400 g, AH) 3 eetlepels Verstegen Eikruiden (strooibusje a 55 g) Zout 4 eetlepels olijfolie 1/2 bruin casinobrood Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden Peterse... bekijk recept »

Andijviestampot Met Gehakt

750 gram aardappelen zout en peper 500 gram panklare andijvie 250 gram half om half gehakt 100 gram mon chou 3 eetlepels uiensoeppoeder uit een zakje Aardappelen koken met eventueel een beetje zout duurt ongeveer 15-20 minuten na 10 minuten andijvie ... bekijk recept »

Romige Andijviestamp

Gesneden andijvie aardappelen voor 4 personen 400 gram half om halp gehakt pakje mon chou pakje uiensoeppoeder Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten, schep daarna de andijvie op de aardappelen en kook het geheel samen gaar. Ondertussen gehakt rulle... bekijk recept »

Pagina 27 van 52