Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Mexicaanse Taart

400-500 gram gemengd gehakt 50 gram braadboter 2 uien 1 rode paprika 4 tomaten 1 blik maiskorrels 2 zakken dorito's tortillachips 1 zak voorverpakte andijvie 2 bekertjes (125 ml) creme fraiche 1 zakje geraspte kaas 1 zakje mexicaanse kruide... bekijk recept »

Mexicaanse Taart

400-500 gram gemengd gehakt50 gram braadboter2 uien1 rode paprika4 tomaten1 blik maiskorrels2 zakken dorito's tortillachips1 zak voorverpakte andijvie2 bekertjes (125 mililiter) creme fraiche1 zakje geraspte kaas1 zakje mexicaanse kruiden. Snij de ui... bekijk recept »

Viscurry

400 gram tilpiafilet (eventueel kabeljauwfilet) 300 gram grof gesneden andijvie 3 bosuitjes 4 a 5 eetlepels culinese (fles- Blue Band) 1 tot 1 1/2 eetlepel kerriepoeder knoflook 4 a 5 eetlepels crème fraîce zout en peper naar smaak Verhit ... bekijk recept »

Romige Andijviestamppot Met Gehakt

750 gram geschilde aardappelen (afkokers)zoutversgemalen peper500 gram panklare andijvie100 gram half-om-half gehakt100 gram Mon Chou3 el. uiensoeppoeder uit een zakje Snijde de aardappelen in niet te grote stukken en was ze. Kook de aardappelen in c... bekijk recept »

Romige Andijviestamppot Met Gehakt

750 gram geschilder aardappelen(afkokers)zout,peper (vers gemalen)500 gram panklare andijvie100 gram half-om-half gehakt100 gram mon chou (of vloeibare mon chou)3 eetlepels uiensoeppoeder uit een zakje *Snijd de aardappelen in niet te grote stukken e... bekijk recept »

Romige Andijviestamppot Met Gehakt

750 gram geschilde aardappelenzoutpeper500 gram panklare andijvie100 gram half-om-half-gehakt100 gram Mon Chou3 el. uiensoeppoeder uit een zakje Snijd de aardappelen in niet te grote stukken en was ze. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar in wei... bekijk recept »

Romige Andijviestampot Met Gehakt.

750 gr aardappelen zoutpeper 500 gr panklare andijvie 100 gr half om half gehakt 100 gr mon chou 3 eetlepels uiensoeppoeder Kook de aardappelen in 15-20 min gaar met weinig water en zout. Schep na 10 min de andijvie op de aardappelen. Roerbak intusse... bekijk recept »

Andijviestampot Met Mon Chou

500 gram gesneden andijvie aardappels pakje franse uiensoep (poeder) pakje monchou 500 gram rundergehakt evt. uitje Gehakt rul bakken, evt. uitje toevoegen. Pakje franse uiensoeppoeder en monchou toevoegen en verwarmen tot kaas zacht is. Ondertussen ... bekijk recept »

Andijvieschotel

750 gesneden andijvie500g rundergehakt1 zakje uiensoeppoederpakje aardappelpuree voor ovenschotels (mag ook zelfgemaakt natuurlijk)klein pakje mon chou geraspte kaasboter. Laat de boter smelten in de koekenpan en bak het gehakt rul. Zet een pan met e... bekijk recept »

Gebakken kabeljauw met geprakte aardappel en andij

Nodig voor 4 personen: 800 g kleine aardappelen zout, peper 5-6 el olijfolie 250 g andijvie, in dunne reepjes 4 dikke stukken kabeljauwfilets à 150 g 1-2 el balsamico-azijnKook de aardappelen in circa 20 min. gaar in kokend water met zout. Giet... bekijk recept »

Pagina 30 van 52