Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijviestamppot

Voor 4 personen: 2 kg aardappelen 15 gr zout 150 gr spekjes 750 gr andijvie 100 gr boter of margarine 3 dl kokende melk 100 gr kaas in blokjes (facultief) nootmuskaat peperSchil de aardappelen en kook ze in gezouten water gaar. Bak intussen de spekje... bekijk recept »

Andijviestamppot met shoarmareepjes en cashewnoten

Voor 4 personen: 1 kg. aardappelen 1 kg andijvie 100 gram ongezouten cashewnoten 500 gram shoarmareepjes 1 dl. melk 50 gram boter 1 theelepel djintanSchil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukken. Kook de aardappelen in weinig water met z... bekijk recept »

Salade Van Rivierkreeftjes En Avocado's

24 a 30 rivierkreeftjes2 grote of 3 kleinere avocado's1 kleine krop krulandijvievoor de dressing1 1/2 el. frambozenazijnzoutpeper uit de molen5 el. notenolie1 el. gesnipperde sjalot Voorbereiding pel de rivierkreeftjes en halveer de avocado'ssnijd de... bekijk recept »

Andijviestamppot

400 gram bloemkool 1 kleine krop andijvie, of gebruik spinazie of raapsteeltjes, 400 gram gekookte witte bonen, of afgespoelde bonen uit een potzonder suiker. Was de bloemkool snijd in stukken en zet, met weinig water, op in een grote pan. Laat in 15... bekijk recept »

Mexicaanse Ovenschotel

Tortilla shipsnacho cheese 300 gr. verse andijvie (gesneden) 2 a 3 ons gehakt 1 zakje tacokruiden 1 ui blikje mais 125 ml. creme fraiche 200 gr. geraspte kaas Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Rul het gehakt in een koekepan en voeg de ui (gesni... bekijk recept »

MAISKOEKJES MET MANGODIP

1 bl. maiskorrels (300g)200 g meergranenpannenkoekenmeel200 ml melk1 ei3 el boter of margarine800 g gesneden andijvie100 ml slagroom125 ml Sweet Mango Chtuney (bv. van Patak's) Mais laten uitlekken. Pannenkoekbeslag maken volgens gebruiksaanwijzing m... bekijk recept »

Andijviesalade

500 g andijvie voor de dressing: 5 eetl. (olijf)olie 75 g spekreepjes 1 dl bouillon 4 eetl. azijn peper 2 appels (JonagoldElstar) 2 eetl. citroensap 40 g gepelde walnotengrof gehakt Maak de andijvie schoon en snijd de groente in heel dunne repen. Ver... bekijk recept »

Lauwwarme Salade Andijviesalade Met Spekjes En Noten

1 el boter75 g magere spekblokjes50 g cashewnoten75 g gesneden andijvie5 el croutons2 el frambozenazijnpeper. Bereidingswijze In een koekepan boter verhitten en spek in 8 min. krokant bakkencashewnoten grofhakkenover 2 bordjes andijvie verdelenspek u... bekijk recept »

Gegrilde Kabeljauw Met Knoflookandijvie

100 gr wilde & witte rijst, 2 cm verse gemberwortel,geschild, 2 el sojasaus, 2 el citroensap, 200 gr kabeljauwfilet, 2 el sesamzaad, 2 teentjes knoflook, 1 el oosterse roerbakolie, 400 gr panklare andijvie Hak de gemberwortel fijn en roer die met de ... bekijk recept »

Kipshoarma Met Iets Slankere Knoflooksaus (natriumarm)

11/2 eetlepel silvo shoarmakruiden2 pitabroodjes300 gram grof kippengehakt (toko) (of zeer fijn gesneden kipfilet)2 eetlepels olijfolie1 eetlepel (natriumarme) frietsaus/mayo2 eetlepels creme fraiche2 teentjes knoflookfijn geneden andijvie (ongeveer ... bekijk recept »

Pagina 31 van 52