Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijviestamppot met gehaktballetjes

750 gr aardappelen Zout 1/2 struik andijvie (± 300 gr) 75 gr ontbijtspek 150 gr rundergehakt 1 beschuit 1 klein ei 2 theelepels grove mosterd Peper 1 kleine banaan 15 gr boter 3/4 dl melk Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken Was... bekijk recept »

Andijviestoemp met worstjes

1 kg aardappelen500 g andijvie400 g worsten (cocktail, uit blik)150 g jonge kaas (blok)250 ml melknootmuskaatboterpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. 2. Maak de andijvie schoon en snij hem in fijne sliertjes. Snij de k... bekijk recept »

Hotdogs met cheddar

4 broodjes4 worsten (knack)0.25 witte kool0.25 andijvie80 g cheddar (geraspt)3 el witte wijnazijn1 kl suikerketchuppeperzout1. Maak de kool en andijvie schoon. Schaaf de kool. Snij de andijvie in fijne reepjes en meng ze met de kool. 2. Roer een dres... bekijk recept »

Andijviestampot met ananas

1,25 kilo kruimige aardappelen 500 gram andijvie 425 gram ananas uit blik 2-2,5 dl warme melk 1 rookworst1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout met de deksel op de pan, in 20 minuten gaar. 2. Snijd ondertussen de ... bekijk recept »

Kabeljauw met andijviestoemp

800 g kabeljauwfilet 1 krop andijvie 4 grote aardappelen 1 dl room nootmuskaat peper zout boter1. Kook de aardappelen gaar en prak ze tot een gladde puree. Maak de andijvie schoon en was de blaadjes. Warm de room en breng op smaak met peper, zout... bekijk recept »

Andijviestamppot

Aardappelenandijviemonchou1 zakje gedroogde uiensoepzout peper en nootmuskaat, spekjes. Kook de aardappelen ongeveer 20 min gaar de laatste 10 min de andijvie erbij, water afgieten en dan puree ervan maken met melk boter monchou en uiensoeppoeder daa... bekijk recept »

Stimpestamp Anders

750 gram afkokende aardappelen of twee zakjes aardappelpuree voor in totaal vier personen. 1 zak voorgesneden of verse andijvieogeveer 400 gram1 pakje Mon Chou1 pakje franse uiensoep mix en 200 gram gehakt Bak het gehakt rul en maak de aardappelpuree... bekijk recept »

Andijviestamppot

750 gram geschilde aardappelenzout en peper500 gram panklare andijvie100 gram half-om-half gehakt100 gram mon chou en 3 eetlepels uiensoeppoeder uit een zakje Roerbak intussen het gehakt in een droge koekenpan met een anti aanbaklaag rul en grijs. GI... bekijk recept »

Worstsalade

125 gr mortadella of jachtworst 150 gr andijvie of kropsla 1 kleine ui 1 augurkje 2 eetl olievrije slasaus 1/2 snee volkorenbroodSnijd de worst en andijvie of sla in reepjes en meng deze met de gehakte ui, het in plakjes gesneden augurkje en de slasa... bekijk recept »

Andijviesalade

400 g andijvie 50 g ontbijtspek 2 peren 50 g walnoten 1 dl creme fraiche zoutpeper 1 el citroensap Bak de plakjes ontbijtspek in een koekepan knapperig. Doe de andijvie met de peer en de walnoten in een schaal. Snijd het ontbijtspek in stukjes en men... bekijk recept »

Pagina 33 van 52