1000 recepten met aubergine
1 aubergine 4 zoete aardappelen 2 el olijfolie 90 g amandelen 50 g panko breadcrumbs (paneermeel, zakje 200 g) 20 g platte peterselie 1 el grove mosterd 1 ei 750 g lamsrack (Feestfavoriet)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. S... bekijk recept »
1 stengel citroengras 1 pak tofu 2 rode uien 2 aubergines 2 groene paprika's 2 el olie 3 el Thaise basilicumpasta ½ blik kokosmelk ½ tl kaneel 1 mespunt nootmuskaat 2 el citroensap 2 el lichte sojasaus 400 g pandanri... bekijk recept »
2 aubergines (in halve plakken) 4 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 el wittewijnazijn (flesje 250 ml) 1 bakje munt ((15 g), alleen de blaadjes)1. Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten royaal met zout. ... bekijk recept »
2 aubergines 2 rode paprika's (schoongemaakt) 2 bollen mozzarella (uitgelekt) 15 g verse Italiaanse kruiden (fijngehakt) gemalen chili (peper (molentje)) 3 el olijfolie1. Snijd de aubergines in plakjes van ca. 3/4 cm dik... bekijk recept »
2 aubergines 7-8 el olijfolie 100 g ongezouten gemengde noten 3 sneetjes oud bruinbrood ((volkoren), in blokjes) 2 sjalotten (gesnipperd) 1 tl pikante paprikapoeder 2 x 125 ml crème fraîche 4 tomaten (in plakjes)1. (enkel... bekijk recept »
350 g penne rigate (pasta, zak a 500 g) 1 aubergine 1 courgette 1 dl olijfolie 2 teentjes knoflook 1 rode peper 2 zakjes walnoten (a 55 g) 75 g geraspte kaas1. Penne volgens gebruiksaanwijzing koken. Aubergine en courgette sch... bekijk recept »
300 g spaghetti 1 aubergine 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 5 trostomaten 15 g verse basilicum 100 g kappertjes 250 g ricotta1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de aubergine in plakj... bekijk recept »
2 aubergines 100 ml olijfolie om in te bakken 1 el ras el hanout 2 uien zonnebloemolie 0.5 bos bladpeterselie 7 tomaten 2 teentjes knoflook 500 g rundergehakt 2 tl gemberpoeder 1 tl kerriepoeder 1 tl paprikapoeder 100 g geraspte oude kaas ovensc... bekijk recept »
2 aubergines (in dunne plakken) 3 el olijfolie 300 g spaghetti 1 blik tomatenblokjes (400 g) 10 blaadjes basilicum (grof gescheurd) 50 g Pecorino Romano (kaas) (grof geraspt)1. Bestrooi de aubergines ruim met zout en leg... bekijk recept »
2 tenen knoflook 1 sjalot 6 el olijfolie 800 g tomatenblokjes (blik à 400 g) 3 aubergines 100 g geraspte oude kaas 750 g aardappelschijfjes (duopak)1. Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm 1 el olie in een pan met een dikke bode... bekijk recept »