1000 recepten met aubergine
400 gram tomaat 250 gram mozzarella kaas 100 gram suiker 6 eetlepel bloem 4 stuks aubergine 2 eetlepel parmezaanse kaas 2 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook 1/5 eetlepel verse basilicum naar smaak zout en peper Doe de plakjes aubergine in ... bekijk recept »
2 aubergines (500 gr)zout3 tomaten100 gr Roquefortkaas3 eieren1 teentje knoflook1/8 liter slagroom1 dl melk100 gr geraspte kaasversgemalen peper Eiermengel over de aubergines schenken. In het midden van de oven aubergine-kaasschotel in ongeveer 45 mi... bekijk recept »
500 gr kipfilet / kipmedaillons 5 eetl olijfolie 2 tenen knoflook 2 kaneelstokjes 1 blik tomatenblokjes (400 gr) 2 eetl oregano 2 uien 1 aubergine 125 ml creme fraiche Kip bestrooien met zout en peper. - 2 eetl olie in de braadpan en de kip aan beid... bekijk recept »
1 grote aubergine500 gr. tomaten2 vleestomaten1 ui2 teentjes knoflook2 eetl. olijfolie1 eetl. gehakte tijm8 plakken mozzarella100 gr. geraspte Parmezaanse kaasversgemalen zwarte peperzout. Bak de ui in de olie en pers de teentjes knoflook erboven uit... bekijk recept »
2 aubergines2 tl. zout2 bollen mozzarella3 vleestomatenolijfolie2 tl. oregano400 gram couscous Voorbereiding Snijd de uiteinden van de aubergines. Snijd de aubergines in plakken van anderhalve centimeter dik. Bestrooi de plakken met zout en laat ze e... bekijk recept »
1 grote aubergine zout 1 rode peper 1 grote ui ca. 7 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 blik tomatenblokjes (400 g) suiker (versgemalen) peper 75 g ricotta 15 blaadjes verse basilicum 400 g spaghetti 75 g geraspte parmezaanse kaas ... bekijk recept »
2 kleine auberginespeperzout30 gram bloemolie om in te frituren. Was de aubergines en droog ze af. Snijd ze in rondjes van 5 mm dik en kerf de opppervlakken lichtjes in met een scherp mes. Bestrooi beide kanten met zout en laat ze 30 minuten in een v... bekijk recept »
2 grote aubergines1 eetl. bakpoeder1 1/2 theel. zout4 kopjes kekererwtenmeel1 1/2 theel. gemalen komijnplantaardige olie voor het frituren Voorbereiding De aubergines in stukken snijden (ongeveer 7-8 cm lang5 cm breed en 1 cm dik). Het erwten meel me... bekijk recept »
100 g zongedroogde tomaten op olie 1 teentje knoflook bosje basilicum (ca. 15 g) handvol rucola versgemalen zout en peper 1 aubergine 150 g geitenbrie olijfolie Bereidingswijze Snijd de tomaten fijn. Snipper de knoflook en snijd de basilicum en de ru... bekijk recept »
100 g zongedroogde tomaten op olie 1 teentje knoflook bosje basilicum (ca. 15 g) handvol rucola versgemalen zout en peper 1 aubergine 150 g geitenbrie olijfolie Bereidingswijze Snijd de tomaten fijn. Snipper de knoflook en snijd de basilicum en de ru... bekijk recept »